Vogelweekend in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Foto: Ede.nieuws.nl

Het vogelleven in het Park is bijzonder rijk. Daarom staat Het Nationale Park De Hoge Veluwe op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni volledig in het teken van vogels.

Sommige vogelsoorten zijn relatief makkelijk te spotten, terwijl voor het zien van andere soorten een dosis geluk nodig is. Het staat vast dat er ongeveer 100 vogelsoorten voorkomen in het Park, waaronder 17 Rode Lijstsoorten. Welke vogels er te zien en te horen zijn, is afhankelijk van het terrein en het jaargetijde. In juni is er in ieder geval volop vogelactiviteit!

Tijdens het Vogelweekend kunt u genieten van een volledig dagprogramma, voor zowel volwassenen als kinderen.

Wandelingen

Op alle drie de dagen worden er twee wandelingen per dag onder leiding van een natuurgids georganiseerd. De Vroege Vogelwandeling en de Vogelthemawandeling. Reserveren is hiervoor verplicht:

Lezingen

In de middag zijn er gratis lezingen in de Filmzaal. Reserveren voor deze lezingen is niet nodig.

Wim Weenink

Wim Weenink loopt al heel veel jaren te fotograferen. In de loop van al die jaren heeft hij zo ongeveer alle karakteristieke vogels van het Park gefotografeerd. Tijdens deze presentatie vertelt hij er over en uiteraard laat hij zijn meest bijzondere foto’s zien.

Data lezing Wim Weenink: Vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni om 16:15 – 17:00 uur:

Kinderactiviteiten

In het weekend kunnen kinderen tussen 11.00 en 13.30 gratis deelnemen aan de activiteit EI-genwijs, waarbij je alles te weten komt over de meest EI-genwijze EI-genaardigheden van de natuur.

Daarnaast brengt de Flierefluiter een bezoek aan het Park. Kinderen kunnen van 14.00 tot 16.00 met hem mee op pad, en leren alles over vogels. Spannend én leerzaam!

Verder staat er op zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur de Knutselbus op het Marchantplein om met de kinderen naar hartenlust prachtige vogelcreaties te maken.

Vogelobservatieplekken

De vogelobservatieplekken in het Park zijn in het voorjaar volledig gerenoveerd, waardoor er weer optimaal genoten kan worden van de vogels. Tijdens het Vogelweekend bent u van harte welkom om zelf een kijkje te komen nemen.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: hogeveluwe.nl.

Praktische informatie

  • Data: 9, 10 en 11 juni 2017
  • Tijdstip: 08:00 tot 17:00 uur
  • Locatie: Marchantplein
  • Prijs: Gratis (excl. entree Park)
  • Reserveren wandelingen is verplicht

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden