Bewoners Kolkakkerbuurt tekenden aan nieuwe wijk

Hoe kun je als bewoner zelf tekenen aan een nieuwe wijk? Karin uit de Kolkakkerbuurt kwam erachter toen ze reageerde op een oproep van Woonstede om een stedenbouwkundig plan voor haar wijk te maken.

Ze dacht dat ze woningen zou ontwerpen, maar het bleek veel meer te zijn dan ze dacht: “Je gaat echt een hele wijk opnieuw aankleden met woningen.”

Al op de eerste avond werd duidelijk dat bewoners niet hoefden toekijken, maar zelf aan de slag gingen met de nieuwe wijk. Met uitzondering van 50 woningen aan de Kolkakkerweg omdat die gerenoveerd worden. “We werden verdeeld in vier groepen en bepaalden met elkaar waar we wilden dat woningen zouden komen en wat voor soort woningen: appartementengebouwen van 2-hoog of 3-hoog, twee-onder-eenkapwoningen, drie-onder-eenkapwoningen we mochten het allemaal zelf doen.”

Zo werden er tussen september 2016 en februari 2017 zes avonden gehouden waarbij er telkens een volgende stap in het proces werd gezet. Karin merkte dat dit in goede harmonie ging: “Niet alleen de bewoners maar ook de mensen om de wijk heen hebben meegedaan. Het was gewoon super gezellig”.

Het hele proces en de stappen die zijn gemaakt, zijn te lezen in het stedenbouwkundig plan dat te vinden is op http://bit.ly/spkolkakker

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden