Nikki de Graaf Company met “Cry Wolf” in Cultura

In Cry Wolf onderzoekt Nikki de Graaf hoe het is om als jonge vrouw alleen op pad te gaan in onze hedendaagse samenleving. De klassieke sprookjes die ons allemaal bekend zijn, geven vaak een morele boodschap mee maar eindigen vervolgens met: “en ze leefden nog lang en gelukkig”.

De meeste sprookjes zijn echter van gruwelijke oorsprong en zijn beslist geen onschuldige bedtime-stories. In hoeverre is de moraal van het verhaal vandaag de dag nog relevant? En schept dit niet onnodige angst?

Cry Wolf is een danstheatervoorstelling met een constante wisseling van perspectief en intentie. Een sprookje omgetoverd tot een alledaags verhaal, waar de grens tussen onschuld en dreiging wordt opgezocht. Een spannende voorstelling met een mix van krachtige dans, theater, humor en livemuziek.

In 2015 besloot Nikki de Graaf als choreografe eigen werk te gaan maken. Haar passie en ultieme doel is om de (dans)wereld te verbeteren en kansen voor dansers te vergroten. Nikki de Graaf voelt dat vrouwelijke dansers minder aantrekkelijk zijn geworden binnen de danswereld. Om die reden bestaat NDG Company uitsluitend uit vrouwelijke dansers. Met een compleet vrouwelijk team wil Nikki de Graaf toewerken naar een no-gender company, waar de sekse van de dansers niet van belang is voor de rol die ze spelen in de voorstelling.

Donderdag 29 juni om 20.15 uur.

Cultura Molenstraat 45, Ede.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden