Cultura maatregelen Corona: Bieb2Go & Cultura TV

Cultura Ede
Cultura Ede
Foto: Ede.nieuws.nl

Vestigingen Cultura gesloten 

 Per week ontvangen de vestigingen in Ede, Lunteren en Bennekom rond de 9000 bezoekers. In aansluiting op de maatregelen die landelijk zijn afgekondigd, zijn alle vestigingen van Cultura gesloten en rijdt de bibliobus niet meer.
Activiteiten afgelast 

Dit betekent dat alle voorstellingen, films, cursussen, workshops, lessen etc. in Cultura tot en met 6 april niet doorgaan. Wij kijken wel welke cursussen, workshops en lessen op afstand kunnen plaatsvinden. Wij of de docent neemt dan contact op met de cursist. Ook het café en de galerie zijn gesloten.

Klantenservice bereikbaar 

Mensen die vragen hebben kunnen van 9.00 tot 17.00 uur bellen met onze klantenservice (0318-672800). De klantenservice is ook per mail bereikbaar: [email protected].

Bieb2Go 

Vanaf donderdag 19 maart zijn we gestart met een bezorgservice in Ede. Nu Cultura dicht is, springen onze medewerkers op de fiets om boeken te bezorgen. We starten deze dienst voor de leden in Ede. Als we weten hoe dit gaat lopen zullen we bekijken hoe we het kunnen uitbreiden.
Belangstellenden kunnen een formulier invullen op www.cultura-ede.nl/bieb2go met daarop een voorkeur voor schrijver/genre/onderwerp. Per keer zoeken we 5 boeken uit die je voor 6 weken kunt lenen. Inleveren in de boekenbrievenbus van Cultura Ede (zijde Telefoonweg) of je kunt ze houden tot de vestigingen van Cultura weer open gaan.
Luisterboeken of digitale boeken 

Iedereen die luisterboeken of e-books wil lenen, kan dat doen via de website
www.onlinebibliotheek.nl. Daar staat ook de link naar de luisterboekapp. Voor kinderen is ook de Voorleeshoek deze weken gratis gemaakt: www.devoorleeshoek.nl.
Vragen over e-books lenen op je tablet? Kijk daarvoor naar dit filmpje: E-books instructie. Als je hier niet verder mee komt, kun je vanaf volgende week onze E-book helpdesk bellen op vaste tijden. Informatie volgt binnenkort op de website.

Digitale cursussen 

Via internet kan iedereen blijven oefenen. Er zijn programma’s om te leren rekenen, te oefenen met taal, digitale vaardigheden of iets te leren over gezond leven. Kijk daarvoor op www.oefenen.nl.

Digitale databanken

Via de website van Cultura kunnen uiteenlopende digitale databanken worden geraadpleegd. Of het nu informatie is voor een werkstuk of een boekbespreking, of informatie van De Consumentenbond, het is te vinden op: https://www.cultura-ede.nl/de-bibliotheek/digitaal/digitale-bronnen.aspx  

Boek aan Huis

Voor mensen die slecht ter been zijn, is de Boek aan Huis service beschikbaar. Wel beperken wij het contact van onze medewerkers.

Basisscholen – Ontwikkelingen van Cultura team Educatie: 

Momenteel ligt ook de cultuureducatie op basisscholen stil. Maar we hebben goed nieuws: Team Educatie gaat online!

Vanaf maandag 23 maart gaat speciaal voor basisscholen een gratis nieuw kanaal online: Cultura TV. Wat gaat er gebeuren? Op maandag, woensdag en vrijdag worden er filmpjes geplaatst. Bij sommige filmpjes zitten verwerkingsopdrachten. De filmpjes zijn bestemd voor verschillende leeftijden. Op deze manier bieden we cultuureducatie op afstand. Iedere week werken we vanuit een actueel thema. Je kunt daarbij denken aan een queeste voor de bovenbouw, een letterspel rondom een thema, beeldende vorming of een uitdaging in het programmeren. Ook wordt er drie keer per week een boek voor de onderbouw voorgelezen. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan onze teaser op ons YouTubekanaal (Cultura Ede). Of kijk vrijdag 20 maart naar Cultura TV In dit filmpje vertellen we wat je in de eerste week kunt verwachten.

Volg de website 

Er zijn elke dag wel weer wijzigingen in maatregelen van de overheid die ervoor kunnen zorgen dat ook onze dienstverlening wijzigt. Kijk voor de laatste stand van zaken op onze website

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen