Finisage expositie Going Cultura Galerie

Denny Baggen, Little Pony (detail)
Denny Baggen, Little Pony (detail)
Foto: De Kunstfactorij

Zaterdag 11 augustus is alweer de laatste dag van de expositie Going met schilderijen van Danny Baggen en beelden van Peter Jansen in de Cultura Galerie.

Sinds haar afstuderen aan de Academie voor Beeldende Kunsten (1987) werkt Baggen als autonoom kunstenaar. In de afgelopen tien jaar heeft ze olieverfschilderijen gemaakt waarin lijnen zijn getrokken. Deze getekende schilderijen lijken op een afstand abstracte kleurvlakken maar van dichtbij ontdek je een wereld van dier- en mensfiguren. Inmiddels heeft Baggen de lijnen in olieverf losgelaten. Ze is uit haar comfortzone getreden en doet nieuwe ontdekkingen in een meer schilderachtig gebied. Een spannend proces met pieken en dalen, een zoektocht naar de kern.

Centraal onderwerp in het werk van Baggen is de beleving van dieren. Zij zijn de bron van haar vormentaal. Dieren zijn onbevangen en oprecht zoals de vanzelfsprekendheid in hun bezigheden, hun bewegingen en houdingen: voor Baggen is dat schoonheid. Ze zijn precies zoals ze zijn en precies zo is het goed. U bent van harte welkom op zaterdag 11 augustus vanaf 15.30 uur voor de feestelijke afsluiting van de expositie. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u , nogmaals, de tentoonstelling bezoeken en kennis maken met Denny Baggen.

Elise Huijberts

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen