Vrijheidsfestival Ede op 21 april 2018

Foto: Ede.nieuws.nl

Het Vrijheidsfestival Ede vindt elk jaar plaats rond 17 april, de historische datum van de Edese bevrijding in 1945. In 2017 vond de succesvolle eerste editie plaats samen met de lokale Veteranendag.

Programma zaterdag 21 april

Vlag_copyright_Britt_Kannegieter14:00 | Herdenking
De jaarlijkse herdenking wordt verzorgd door het Platform Militaire Historie Ede in samenwerking met de Gemeente Ede. Deze herdenking van de Edese bevrijding op 17 april 1945 vindt net als voorgaande jaren plaats in het ‘memorial park’ bij de Vossenakker in Ede in aanwezigheid van burgemeester Verhulst.

– 16:00 tot 20:00 | Vrijheidscarroussel- toegang gratis

Vanaf 16:00 uur is iedereen welkom bij Akoesticum voor een feestelijk en doorlopend programma vol activiteiten voor jong en oud. Er is live muziek met op de bühne singer/songwriter Anouk Wolf en het Colijn Buis kwartet, die afwisselend hun sets spelen.  Je kunt genieten van wisselende optredens muziek, WO II monologen, kinderprogramma’s,  theater en verrassende acts, de jaarlijkse 17 april lezing en een film.

Om 16:00 en om 20:00 zijn de concerten Tour of Duty van de Fanfare Bereden WapensMocht je een concert willen bijwonen, reserveer op tijd. De toegang is gratis.

Festival Food&Drinks

Naast alle gratis toegankelijke activiteiten is er een gezellig Foodplein waar je heerlijke Festival Food & Drinks kan kopen. Het Foodplein in de binnentuin van Akoesticum is open vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur.  Het is niet toegestaan eigen eten of drinken mee te nemen.

Festivallocatie

ADRES: Akoesticum/voormalige Frisokazerne (naast station Ede-Wageningen)
CONTACT: vragen over het festival, mail naar [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen