Wethouder Elfrink van Arnhem komt op bezoek bij burgemeester Van de Knaap van ‘gelukkig’ Ede

Arnhems wethouder Gerrie Elfrink gaat binnenkort naar Ede voor een ‘geluk tochtje’. Daartoe is hij maandagmiddag via Twitter uitgenodigd door de Edese burgemeester Cees van der Knaap.

In de gemeenteraad van Arnhem op maandagavond melde de wethouder dat hij op de uitnodiging van de burgemeester van Ede ingaat. Burgemeester Cees van der Knaap reageerde op twitter ‘Sportief, gaan we regelen. Wordt een leuk bezoek’.

Tijdens de vergadering van de gemeenteraad moest de wethouder zich verantwoorden voor zijn uitlatingen over Ede, vorige week in De Gelderlander, naar aanleiding van een onderzoek van de Atlas voor Gemeenten zei Elfrink’ liever doodongelukkig in Rotterdam of Amsterdam te wonen dan gelukkig in Ede’.

Fractieleider Lea Manders van lokale partij Arnhem Centraal vindt dat Elfrinks ‘beledigende’ uitspraken ‘geen positieve uitstraling’ hebben voor Arnhem en vraagt zich af wat de gevolgen ervan zijn voor de regionale samenwerking. Als het aan Arnhem Centraal ligt, biedt Elfrink zijn excuses aan.

Dat deed de wethouder echter niet. “Ik heb mijn uitlatingen gedaan op persoonlijke titel, niet als wethouder”, voerde Elfrink aan. Volgens hem werd dat helder in de context van het krantenartikel. “Waarin ook duidelijk wordt dat een en ander met een korrel zout moet worden genomen.”

Manders was met dat antwoord niet tevreden. “Anderen denken dat de wethouder dat zegt.” Ook VVD’er Leendert Combée vindt dat Elfrink voortaan duidelijk moet maken dat hij iets zegt als persoon en niet als wethouder. “Laten we dat glashelder maken.”

In het geluksonderzoek staat de gemeente Ede op nummer 1. Arnhem bungelt ergens onderaan de lijst. Elfrink betitelde het rapport desgevraagd als ‘flauwekul’.

Bron De Gelderlander

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden