Opening tentoonstelling Ópen Your Eyes’ in Ede

EDE- Onthulling van een portret vanuit de tentoonstelling ‘Open Your Eyes’ door Sameena van der Mijden samen met burgemeester Verhulst.

De onthulling vond plaats na de inleiding van Burgemeester René Verhulst, Commissaris van de Koning John Berends, Ina Hut (directeur-bestuurder vanuit Comensha) en Sameena van der Mijden (slachtoffer mensenhandel en schrijfster van het boek ‘Mijn ultrarun uit de gedwongen prostitutie’) in het gemeentehuis van Ede.

Locatie van de onthulling; Kruising Achterdoelen / Oude kerkplein. Open je Ogen is een initiatief van CoMensha (Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel) en stichting Open Mind. Met de expositie reizen ze langs allerlei gemeenten om de slachtoffers van Mensenhandel een gezicht en een stem te geven. In Ede wordt de expositie gefinancierd door de Provincie Gelderland.

Portretten

De expositie ‘Open je ogen voor mensenhandel’ bestaat uit dertig portretten (gemaakt door fotograaf Ernst Coppejans ) en verhalen van slachtoffers van mensenhandel. Dertig paar indringende ogen waarin je de duistere wereld van mensenhandel weerspiegeld ziet. Dertig schrijnende verhalen van vrouwen, mannen, jongens en meisjes.

Echte verhalen, van echte slachtoffers die de moed hebben om hun verhaal aan jou te vertellen. Mensen die gedwongen worden om in de prostitutie te werken, die drugs moeten verhandelen onder bedreiging, die werken onder zeer slechte omstandigheden en hun salaris moeten afstaan. Het gebeurt onder je ogen, zonder dat je het ziet. Ook in Nederland.

Van 17 november tot en met 8 december staat de reizende foto-expositie ‘Open je ogen voor mensenhandel’ bij de Achterdoelen en het Oude Kerkplein in Ede.  Deze tentoonstelling bestaat uit dertig portretten en verhalen van slachtoffers van mensenhandel in Nederland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen