Omwonende van daklozenunits bij het Sociaal Pension op de raadsvergadering van de gemeente Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

Ongeruste omwonenden van het Sociaal Pension in Ede waren aanwezig op de publieke tribune van de raadszaal. Ze willen met hun aanwezigheid hun situatie kenbaar maken aan de gemeenteraad.

Naar aanleiding van de klachten van de omwonenden over de daklozen-units bij het Sociaal Pension op het kazerneterrein, hebben de raadsleden Görgülü van Democratische Kiezers Ede en Ruben van Druiten van Burger Belangen raadsvragen gesteld.

De vragen luiden, hoelang de units voor de bosslapers blijven staan. Gaan de units weg zoals eerder gezegd was voor mei 2020. Het is een vreemde en nare situatie dat de containers bewaakt moeten worden en waarom zijn de hekken met zwarte folie bekleed. Een naar gezicht voor de wijk! Ook is er gewezen op de kinderen in de buurt en de overlast die de bosslapers veroorzaken.

Worden de buurtbewoners bij verdere plannen van het Sociaal Pension betrokken?

Wethouder Lex Hoefsloot gaf als antwoord, dat hij in gesprek zou gaan met de omwonende en ze te betrekken bij de verder gaande plannen.

De wethouder gaf te kennen dat hij niet kon garanderen dat de units binnenkort weg gehaald zouden worden. Er wordt op het moment nieuw beleid gemaakt voor in en rondom het Sociaal Pension. Volgens plan zouden de units maximaal twee jaar kunnen blijven staan.

Zie eerdere berichtgeving:

https://ede.nieuws.nl/nieuws/30591/bw-ede-hebben-omwonenden-daklozen-units-sociaal-pension-kazerneterrein-bewust-buitenspel-gezet/

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen