112

Bewoners aan de Edeseweg in Wekerom zijn asociaal rijgedrag spuugzat

Edeseweg Wekerom
Edeseweg Wekerom
Foto: B.Bouw

De bewoners van de Edeseweg in het buitengebied van Wekerom zijn de verkeersoverlast op die weg spuugzat.

Al jaren speelt het probleem van snelheidsovertredingen en het negeren van het inhaalverbod.  Met name vroeg in de morgen, ’s avonds en in de weekenden wordt er gescheurd.

Toenemend (zwaar) verkeer en inhalende voertuigen, die vaak  het dubbele van  de toegestane snelheid rijden, vormen een zeer gevaarlijke situatie voor fietsers, die ook gebruik moeten  maken van deze weg.  Hierdoor zijn al verschillende ernstige ongevallen ontstaan.

Automobilisten die zich wel aan de maximum snelheid van 60 km/u houden worden ingehaald over de tegenliggende fietsstrook. Het inhaalverbod dat van kracht is en bedoeld is om vooral de kwetsbare weggebruikers te beschermen wordt daarbij volledig genegeerd.

Soms worden de ongelukken gemeld en komen hulpdiensten ter plaatse, vaak gaat het om veelal eenzijdige aanrijdingen die door betrokkenen en omwonenden zelf opgelost worden.

Snelheidscontroles  zijn zeldzaam  en gebeuren op kantooruren die relatief  rustig zijn waardoor de impact laag is.

Bewoners begrijpen niet dat de wegbeheerder , de Gemeente Ede, nog niet heeft ingegrepen ondanks  klachten richting gemeente en wijkagent.

Onbegrijpelijk, mede daar de gemeente Ede landelijk hoog scoort voor wat betreft het aantal   ernstige ongevallen.

Hoog tijd voor afdoende maatregelen! Bewoners willen  met  wethouder de Pater om tafel om te bespreken welke mogelijkheden er zijn om deze weg veiliger te maken.

Schrijf je mee bericht Gert

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen