Uitreiking certificaten aan nieuwe schuldhulpmaatjes

Foto: Ede.nieuws.nl

Dertien nieuwe maatjes hebben hun certificaat in ontvangst genomen en sindsdien mogen zij zich officieel schuldhulpmaatje noemen. De maatjes hebben een driedaagse training gevolgd die speciaal voor SchuldHulpMaatje is ontwikkeld. Het vrijwilligersbestand van SchuldHulpMaatje Ede is uitgebreid tot in totaal 40 maatjes.

”De vraag naar schuldhulpmaatjes is het afgelopen jaar toegenomen”, vertelt Corrinne van Pommeren, coördinator van SchuldHulpMaatje Ede. ”En het mooie is dat wij zonder actief te werven 13 nieuwe maatjes hebben mogen verwelkomen. Deze mensen zijn vanuit naastenliefde bereid om mensen te begeleiden die vragen hebben op het gebied van financiën.”

Een schuldhulpmaatje is toegerust om mensen tijdelijk te ondersteunen bij het voorkomen en oplossen van de financiële schuldenproblematiek. Zo ondersteunt een maatje bijvoorbeeld bij het krijgen van overzicht in de financiën, de inventarisatie van schulden of het maken van een budgetplan. Ook mensen die zich hebben aangemeld bij de professionele schuldhulpverlening kunnen behoefte hebben aan administratieve en morele ondersteuning van een schuldhulpmaatje, die naast hen wil staan.

SchuldHulpMaatje Ede is een initiatief van het Diaconaal Platform Ede waarin zo’n 25 kerken samenwerken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden