Informatieavond voor patiënten met sarcoïdose

Foto: Edenieuws

Een verstoorde slaap is één van de oorzaken van vermoeidheid. Bij sarcoïdose is dit een veelgehoorde klacht. Daarom organiseren Ziekenhuis Gelderse Vallei en de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland een informatieavond op woensdag 5 april a.s. De behandeling van slaapstoornissen en het effect van bewegen op sarcoïdose komen aan bod.

 

Programma

Tijdens deze informatieavond krijgen patiënten, hun naasten en andere geïnteresseerden handvatten om een goede balans te vinden tussen ontspanning en inspanning. Neuroloog dr. Marcel Smits legt uit welke slaapstoornissen er zijn en hoe deze behandeld kunnen worden. Fysiotherapeut Bert Strookappe geeft beweegtips en -adviezen bij vermoeidheid en sarcoïdose. Hij is recent gepromoveerd op onderzoek naar het effect van fysieke training op vermoeidheidsklachten van sarcoïdosepatiënten. Uit zijn onderzoek blijkt dat training deze klachten fors kan verminderen, in aanvulling op de medische behandeling. Er is gelegenheid om vragen te stellen aan de deskundigen.

 

Sarcoïdose

Sarcoïdose is een auto-immuunziekte waarbij spontaan ontstekingen ontstaan in verschillende organen en weefsels van het lichaam. Deze ontstekingen kunnen ontstaan in de longen, lymfeklieren, huid, ogen en gewrichten. Minder vaak komt aantasting van het hart en de zenuwen voor. Sarcoïdose komt voor in acute en chronische vorm.

 

Aanmelden

De informatieavond is op woensdag 5 april van 19.30 tot 21.30 uur in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. U kunt zich voor vrijdag 31 maart aanmelden via www.sarcoidose.nl of telefonisch via (0318) 41 31 20. De toegang is gratis.

Wilt u meer informatie over deze bijeenkomst, dan kunt u contact opnemen met:

Margriet van Wely, van de patiëntenvereniging per e-mail: [email protected] of tel (0318) 41 31 20.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden