Uitspraak van De Hoge Raad in Den Haag voor Bennekomer

Foto: Foto ANP

Uitspraak van De Hoge Raad in Den Haag voor Bennekomer

“De Hoge Raad, het hoogste rechtscollege van Nederland, benadrukt in de uitspraak dat iemand die geen arts is alleen in noodgevallen en bij hoge uitzondering hulp bij zelfdoding mag bieden. Heringa stelt dat hij uit nood heeft gehandeld, maar volgens de raad heeft het hof dat beroep ‘veel te gemakkelijk’ toegewezen. Een ander gerechtshof krijgt de zaak nu toegewezen”.

De rechter oordeelde aanvankelijk dat Heringa daarmee schuldig was, maar die uitspraak werd in hoger beroep vernietigd door het Hof in Arnhem. Daartegen De Hoge Raad in Den Haag doet vandaag uitspraak in die zaak.

De advocaat-generaal heeft de Hoge Raad geadviseerd de vrijspraak door het Hof in stand te laten. De uitspraak wordt in de loop van dinsdag verwacht. Bron: De Gelderlander.

Update van De Hoge Raad.

De Hoge Raad, het hoogste rechtscollege van Nederland, benadrukt in de uitspraak dat iemand die geen arts is alleen in noodgevallen en bij hoge uitzondering hulp bij zelfdoding mag bieden. Heringa stelt dat hij uit nood heeft gehandeld, maar volgens de raad heeft het hof dat beroep ‘veel te gemakkelijk’ toegewezen. Een ander gerechtshof krijgt de zaak nu toegewezen.

 

.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden