Fiets met ons mee door de regio – deze week: Mirjam van ’t Veld

Ziekenhuis Gelderse Vallei & de Coalitie Preventie

‘We zijn een ziekenhuis waar we heel erg geloven dat het belangrijk is om te investeren in preventie’, vertelt onze voorzitter Raad van Bestuur Mirjam van ’t Veld terwijl ze meefietst met #Connect van de Regio Foodvalley.

In de video vertelt ze over de Coalitie Preventie en het thema ‘Voeding voor een gezond leven’ en hoe wij als ziekenhuis inzetten op preventie.

Over de Coalitie Preventie in de Regio Foodvalley

Binnen de Coalitie Preventie zetten we samen in op gezonde voeding en preventie om zo de gezondheid van inwoners uit de regio te bevorderen. Bijna de helft van de volwassen inwoners van Nederland heeft namelijk overgewicht. Deze aantallen, en de gezondheidsproblemen die hieruit volgen, blijven groeien. Om dit terug te dringen is het Nationale Preventieakkoord opgesteld. De zorgpartijen en gemeenten uit regio Foodvalley geven hier samen invulling aan voor onze regio.

Het doel is om gezonde voeding en leefstijl te bevorderen om gezondheidsproblemen op latere leeftijd te voorkomen en vitaliteit te behouden. Dit doen we met interventies, onderzoeken en inzet van de partners in de coalitie. Door samen te werken en alle stakeholders te betrekken bereiken we meer effect voor inwoners.

De partners zijn: Ziekenhuis Gelderse Vallei, Huisartsen Gelderse Vallei, Rabobank, Alliantie Voeding in de Zorg, Wageningen University & Research (WUR), de Christelijke Hogeschool Ede, de 8 regiogemeenten en Menzis.

Lees meer op www.regiofoodvalley.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen