Tweede Kamerlid Slootweg op werkbezoek bij Vilente Pieter Pauw

Foto: Vilente

Op de groepsfoto staan van links naar rechts Jobke Bekkers (regiomanager Vilente Wageningen/Heelsum),  Matthias de Jong (stagiaire Evert-Jan Slootweg), Ton Poos (bestuurder Vilente), Evert-Jan Slootweg, Dennis Hopman (bewegingsagoog), Herma Jansen (teamcoach Pieter Pauw), Sandra van der Strate (Eerstverantwoordelijke Verzorgende), Matina Vrysiotou (Verpleegkundige).

Vrijdag brachten Evert-Jan Slootweg, Tweede Kamerlid voor het CDA en zijn stagiaire Matthias de Jong een werkbezoek aan Vilente Pieter Pauw in Wageningen.

“Een ontzettend leuk bezoek, dat begon met een warm welkom van Jurre en een fantastische lunch van de medewerkers van KrachtVaardig”, kijkt Slootweg terug. “Jurre werkt in Pieter Pauw bij de receptie, maar ook in de keuken. Hij wordt begeleid door KrachtVaardig. KrachtVaardig helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Besteding kwaliteitsgelden
De aanleiding voor het bezoek was dat het Tweede Kamerlid  uit Bennekom graag zelf wilde zien hoe Vilente het extra geld voor verpleeghuizen om de kwaliteit te verbeteren heeft ingezet. Het grootste deel van het geld is bestemd om extra mensen mee aan te trekken. Ieder verpleeghuis maakt daar zijn eigen afwegingen in. Ton Poos, bestuurder: “Vilente heeft ingezet op uitbreiding van de behandeldienst, extra HBO-verpleegkundigen en meer ondersteuners in de woningen. Het was heel waardevol dat wij konden laten zien wat de positieve effecten zijn op de kwaliteit van zorg voor de bewoners doordat wij deze medewerkers hebben kunnen aannemen.”

In beweging
Evert-Jan Slootweg maakte kennis met de bewegingsagoog die is aangetrokken in de behandeldienst: “Dennis ontwikkelt voor de bewoners verschillende manieren om meer en vaker te bewegen. Dat zijn niet alleen programma’s waarin iedereen meedoet met een soort gymnastiekoefeningen, maar dat kan ook zitten in je zoals veel als mogelijk zelf aankleden, in plaats van aangekleed te worden.”

Vilente heeft in 2019 meer mensen aangenomen dan de omvang van het extra budget. Dit jaar wordt daarom wat extra geld ingezet voor zorgdomotica. Dit zijn technische toepassingen om het leven van ouderen comfortabeler, makkelijker en veiliger te maken.

Leuk en leerzaam
De rondleiding bracht het gezelschap ook in het Ontmoetingscentrum van Pieter Pauw bij een activiteit speciaal gericht op hoogopgeleiden. Mensen die bijvoorbeeld bij Universiteit Wageningen hebben gewerkt en ten slotte in een verpleeghuis terecht komen, hebben vaak andere interesses. Evert-Jan Slootweg: “Daar houdt Pieter Pauw rekening mee door speciale activiteiten aan te bieden. Dit sluit aan bij de visie dat de zorg moet passen bij de achtergrond en identiteit van de cliënt. Een leuk en leerzaam werkbezoek.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen