Activiteitenagenda Toon Hermans Huis december 2019

Toon Hermans huis
Foto: Ede.nieuws.nl

Bakkie Troost op de eerste zondag

Meteen aan het begin van deze nieuwe maand kunt u bij ons terecht voor een Bakkie Troost. Op zondag 1 december aanstaande zijn onze gastvrouwen en –heren van 14.00 uur tot 16.00 uur aanwezig om u een luisterend oor of gewoon wat afleiding te bieden. 

Creatieve workshops kerststuk maken en kleuren

In de gezellige decembermaand zijn er naast de teken– en schildersmiddagen in ons inloophuis nog twee creatieve workshops waar u zich voor kunt aanmelden. Op maandagmiddag 9 december gaat Ria samen met u aan de slag om een kerststuk te maken. We beginnen om 13.30 uur. Voor onze gasten is deze workshop gratis. Omdat er altijd veel belangstelling voor deze workshop is, vragen wij wel u om u tijdig aan te melden. Vol is helaas vol.

De tweede creatieve workshop is op vrijdag 20 december, de laatste dag voor onze kerstvakantie. Dan heeft Ageeth de potloden weer geslepen voor een gezellig ochtendje kleuren. Deze ochtend duurt van 10.00 uur tot 11.30 uur. Ook hier zijn geen kosten voor.

Klimopgroep: Leven of doorleven na kanker

Een ziekte als kanker kan heel grillig verlopen en kan worden ervaren als een achtbaan van gebeurtenissen en emoties waarvan je niet weet wanneer die gaat stoppen. De onvoorspelbaarheid maakt het soms moeilijk om mee om te gaan, ook voor naasten en vaak juist ook erna. Hoe ga je dan verder? Ook met het oog op de naderende feestdagen. Hierover gaan we met elkaar in gesprek tijdens de bijeenkomst van de Klimopgroep op dinsdag 17 december aanstaande van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Deze ochtenden worden geleid door Cocky Faas, Lia Vermeer en Ageeth Jansen. Aan deze ochtenden zijn geen kosten verbonden.  U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst door een e-mail te sturen naar [email protected]

Creatieve workshops bij Toon Tovenaars Kinderinloop

Het is weer bijna december, de laatste maand van het jaar. Ook nu hebben we weer een paar leuke workshops voor jullie bedacht. Het zijn er deze maand drie. Op woensdag 4 december bijten Bram en Cees het spits af met een workshop techniek. Een week later, dan is het 11 december, leert Lia jullie hoe je met behulp van piepschuim, lapjes stof en spelden een superleuke kerstbal maakt. Ook de workshop van Anja staat helemaal in het teken van de kerst. Zij gaat met jullie een glaasje sfeervol versieren op woensdag 18 december.  Zien we jullie dan? Wij wensen je alvast een heel gezellige decembermaand!

Zingen en schilderen

Ons koor Zingen voor je Leven repeteert in de even weken van 10.00 uur tot 12.00 uur.

In december is dat in verband met de kerstvakantie nog één keer en wel op dinsdag 10 december.  Heeft u zin om een keertje mee te komen zingen? Loop gerust eens binnen.

In onze creatieve ruimte wordt elke dinsdag– en donderdagmiddag gezellig samen getekend en geschilderd door onze gasten van Lijn en Kleur. Er is zelfs zoveel belangstelling dat alle plekjes op dit moment bezet zijn.

Hoewel in deze activiteitenagenda onze activiteiten van december aangekondigd worden, willen we u toch alvast wijzen op de nieuwe training mindfulness die in februari van start gaat. Deze training wordt net als de afgelopen jaren gegeven door Lex Bubbers. “In de afgelopen twee jaar is gebleken dat de training voor de deelnemers een verbetering van hun leven met kanker heeft betekend. Vrijwel alle deelnemers geven aan dat ze minder piekeren, beter om kunnen gaan met emoties en minder last hebben van slapeloosheid. Dat zijn mooie resultaten die we iedereen toewensen.”

De voorlopige cursusdata zijn: 15, 22 en 29 februari, 7, 14 en 21 maart, 28 maart stilte-dag, en 4 april. Deze training is bedoeld voor mensen die kanker hebben (gehad), maar ook voor nabestaanden.

De laatste dagen van het jaar hebben onze vrijwilligers vakantie. Van maandag 23 december tot en met vrijdag 3 januari is ons inloophuis daarom gesloten. Zondag 5 januari zijn wij weer geopend. Deze middag schenkt gastvrouw Ida vanaf 14.00 uur weer een Bakkie Troost voor u in. Wij wensen u alvast fijne feestdagen en een mooie jaarwisseling toe.

Aanmelden?

Aanmelden voor één of meerdere activiteiten kan door te mailen naar [email protected] of te bellen met telefoonnummer: 06 – 22 161 969. U bent van harte welkom!

Activiteitenagenda december 2019

1 december 2019 Bakkie Troost

3 december 2019 Lijn en Kleur

4 december 2019 Creatieve workshop Toon Tovenaars Kinderinloop

5 december 2019 Lijn en Kleur

9 december 2019 Creatieve workshop Kerststuk maken

10 december 2019 Zingen voor je Leven

10 december 2019 Lijn en Kleur

11 december 2019 Creatieve workshop Toon Tovenaars Kinderinloop

12 december 2019 Lijn en Kleur

17 december 2019 Klimopgroep: Leven of doorleven na kanker

17 december 2019 Lijn en Kleur

18 december 2019 Creatieve workshop Toon Tovenaars Kinderinloop

19 december 2019 Lijn en Kleur

20 december 2019 Kleuren voor volwassenen

 

Vakantie van 23 december 2019 tot en met 3 januari 2020.

 

 

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden