Activiteitenagenda November 2019 van Het Toon Hermans Huis Ede

Toon Hermans huis
Foto: Ede.nieuws.nl

Activiteitenagenda November 2019

Bakkie Troost op zondag

U weet het inmiddels, elke eerste zondag van de maand schenken wij een Bakkie Troost in ons Toon Hermans Huis. In november is dat op zondag 3 november. Van 14.00 uur en 16.00 uur zijn wij geopend voor een beetje gezelligheid en afleiding. Ook als u een luisterend oor kunt gebruiken, zijn onze gastheren en –vrouwen er voor u. Van harte welkom!

Bezoek onze expositie en ontmoet de kunstenaar

Heeft u onze nieuwe expositie al gezien? Dit keer exposeert Mike Robbertsen zijn schilderijen. Als het u nog niet gelukt is om te komen kijken, heeft u zondag 3 november een extra kans. Deze middag is de kunstenaar zelf aanwezig om te vertellen over zijn werken en kunt u hem natuurlijk ook vragen stellen. De schilderijen die worden getoond zijn een greep uit de werken die hij tot nu toe heeft gemaakt.

Mike gebruikt onder andere grafiet, pastelpotlood, aquarel-, acryl– en olieverf, maar ook materialen als klei, metaal of verpakkingsmaterialen. Mike nodigt u van harte uit om zondag 3 november tussen 14.00 uur en 16.00 uur naar zijn expositie te komen kijken.  De expositie van Mike Robbertsen hangt nog tot het eind van het jaar in De Open Hof.

Klimopgroep met thema: littekens

Het leven met kanker kan nogal wat littekens veroorzaken. Littekens vanbuiten maar ook vanbinnen en dus onzichtbaar voor anderen. Hoe zou je hiermee om kunnen gaan? Al is het voor iedereen verschillend, toch willen we hier met elkaar aandacht aan besteden tijdens de volgende bijeenkomst van de Klimopgroep op dinsdag 5 november aanstaande. We beginnen om 10.00 uur en stoppen om 12.00 uur.

De ochtenden worden geleid door Cocky Faas, Lia Vermeer en Ageeth Jansen. Aan deze ochtenden zijn geen kosten verbonden.  U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst door een e-mail te sturen naar [email protected]hermanshuisede.nl

Winterstop in de Toon Tuin

Werkte u in de afgelopen maanden mee in onze Toon Tuin, dan weet u het al. Was u net van plan om eens een keetje te komen kijken, dan moet u nog even geduld hebben. In de winter wordt er namelijk niet in onze moestuin gewerkt. De maand oktober gebruiken we om onze laatste groenten te oogsten en dan stoppen we voor een paar maanden. In het begin van 2020 beginnen we alweer met het maken van nieuwe plannen.

Als u onze nieuwsbrief en activiteitenagenda in de gaten houdt, leest u vanzelf wanneer we weer van start gaan.

Creatieve workshops bij Toon Tovenaars Kinderinloop

Hoi allemaal,

Ook in november worden jullie natuurlijk niet vergeten. We hebben elke woensdagmiddag weer een leuke workshop voor jullie in petto.  Neem nou woensdag 6 november, dan gaan we aan de slag met techniek. De 13de maken we een creatieve boom, op 20 november wordt er geschilderd of gekleurd en de laatste woensdag van de maand, dat is op 27 november, gaan we met dennenappels zorgen voor kleur aan de muur. Als dat geen leuk programma is?! De middagen van Toon Tovenaars Kinderinloop beginnen om 14.00 uur.

Gezellig samen creatief bezig zijn

Creativiteit kan helpend zijn bij gevoelens die loskomen als kanker je raakt. Het kan je nieuwe inzichten geven en  het geeft je afleiding. In november zijn buiten de schildermiddagen om nog twee creatieve momenten in ons Toon Hermans Huis. Vrijdag 15 november wordt er weer gekleurd. Vanaf 10.00 uur heeft Ageeth de kleurpotloden en de kleurplaten voor u klaar liggen.

Tien dagen later, op maandag 25 november, geeft Rina van Aalten een creatieve workshop schilderen met structuurverf op glas. Wij zorgen voor de materialen. Meedoen is voor onze gasten gratis.  Doet u gezellig mee? We beginnen om 13.30 uur.

Zingen en schilderen

Elke dinsdag– en donderdagmiddag wordt er getekend en geschilderd in ons Toon Hermans Huis. We hebben hier zelfs een aparte creatieve ruimte voor waar heerlijk gewerkt wordt. We beginnen altijd om 13.30 uur. Op dit moment zijn alle plekjes vergeven, maar als u interesse heeft, plaatsen wij u op onze wachtlijst. Ons koor repeteert op dinsdag in de even weken. Deze maand is dat op 12 en 26 november. We zingen van 10.00 uur tot 12.00 uur. U bent van harte welkom om mee te doen.

Aanmelden?

Aanmelden voor één of meerdere activiteiten kan door te mailen naar [email protected] of te bellen met telefoonnummer: 06 – 22 161 969. U bent van harte welkom!

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden