Bezoekers genieten van eerste editie ‘Festival Goed voor Elkaar’

Foto: Malkander

Op 10 en 11 oktober organiseerde Malkander in het Akoesticum in Ede de eerste editie van Festival Goed voor Elkaar. 

Festival Goed voor Elkaar werd dit jaar voor het eerst georganiseerd ter vervanging van de Mantelzorgbeurs, de Vrijwilligersbeurs en de Seniorenbeurs. “De bezoekersaantallen vielen nog iets tegen helaas, ondanks dat er door heel Ede pendelbussen reden”, vertelt Gea den Hartog, organisator van de beurs namens Malkander. “Het is altijd spannend om te ontdekken of mensen zo iets nieuws ook weten te waarderen, maar de reacties van de bezoekers en de partnerorganisaties zijn enthousiast genoeg om vooruit te gaan kijken naar een volgende editie.”  

Voorheen organiseerde Malkander 3 beurzen door het jaar heen: de mantelzorgbeurs, de vrijwilligersbeurs en de seniorenbeurs. “Dat betekende ook drie keer organisatiekosten, drie keer samenwerkingspartners zoeken en drie keer vragen mensen te komen”, aldus Gea den Hertog van Malkander. “Dat moet makkelijker én leuker kunnen, was onze gedachte. 

Ideeën voor editie 2020 

“We zijn nog aan het bijkomen van alle drukte, en aan het nagenieten, maar kijken ook al een beetje vooruit naar volgend jaar”, zegt Gea den Hartog. “Dit smaakt naar meer!” Ook de reacties van de bezoekers waren enthousiast. “Fijn om alles bij elkaar te vinden en rustig eens alle vragen te kunnen stellen”. “De drempel is anders best hoog om te bellen, en dit maakt een leuke dag gecombineerd met informatie tot een geslaagd festival”, waren veel gehoorde reacties. 

Breed programma met voor ieder wat wils 

Natuurlijk presenteerde Malkander zich uitgebreid met programma’s rondom Jeugd & jongeren, vrijwilligerswerk en mantelzorg. Daarnaast traden onder andere het Seniorenorkest op, en Rocking Old School. Er waren diverse presentaties, onder andere over alcoholprobleem onder ouderen. Maar ook luchtige onderwerpen als handmassage en bloemschikken waren te vinden op het festival. De ruim 50 organisaties die zich presenteerde op de markt zorgde voor veel informatie. 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden