Medewerker Vilente onderscheiden als Planetree-kanjer

Foto: Vilente

Namens alle bewoners en collega’s kreeg Janet van der Niet de Planetree-kanjer uitgereikt. Janet is Verzorgende op Vilentelocatie St. Barbara in Ede. In 2012 koos Vilente al voor de invoering van de mensgerichte zorgvisie Planetree (www.Planetree.nl). Vilente ziet Planetree als middel om de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening continu te verhogen. Waar kwaliteitsinstrumenten als HKZ en ISO zich met name richten op het systeem, richt Planetree zich op de mens.

 

Fijn dat jij er bent!
Met het uitreiken van de Planetree-kanjer toont de ouderenzorgorganisatie waardering voor medewerkers die het gedachtengoed van Planetree in de praktijk brengen. Locatiemanager Mariëlle Veenendaal vertelt trots: “Janet is erg begaan met het welzijn van onze bewoners. Zo heeft zij de algemene badkamer omgetoverd tot een waar ‘snoezel paradijs’. Ook zorgt Janet ervoor dat de huiskamer op de Vlinderlaan altijd gezellig is. Janet is creatief en dat deelt zij graag met anderen. Waardering voor elkaar vindt zij erg belangrijk. Janet maakt bijvoorbeeld eigen geplastificeerde kaartjes met een opbeurende tekst, zoals ‘Fijn dat jij er bent’, die zij ophangt of verstopt waar collega’s deze makkelijk kunnen vinden.” Janet van der Niet is blij met de onderscheiding, maar vindt het eigenlijk heel normaal wat zij doet.

 

Doelstelling Planetree-kanjer

Mariëlle Veenendaal: “Wij willen met het uitreiken van de Planetree-kanjer niet alleen de best mogelijke zorg voor onze cliënten realiseren, maar ook een inspirerende cultuur voor onze medewerkers scheppen”. De doelstellingen van de Planetree-kanjer zijn:

  • Planetree-initiatieven zichtbaar maken in de organisatie
  • Collega’s belonen die werken volgens Planetree
  • Collega’s inspireren goede voorbeelden van collega’s te volgen
  • Planetree onder de aandacht houden van de collega’s
  • Complimentencultuur vergroten
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen