Lionsclub EdeNederveluwe en Voedselbank Ede samen op jacht naar Douwe Egberts koffiepunten en oud geld

Foto: Ede.nieuws.nl

Met de feestdagen op komst, steekt de Lionsclub EdeNederveluwe de voedselbank  in Ede de helpende hand toe.

Ook sluit de voedselbank in Ede aan bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts koffiepunten. De punten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank. Vorig jaar leverde dit  landelijk circa 110.000 pakken koffie op. Tot 29 december  kunt u uw punten kwijt in de verzamelboxen die bij verschillende supermarkten te vinden zijn.

Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van de goed draaiende economie in Nederland. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket, maar daar zit maar heel af en toe koffie bij. Koffie lijkt een luxeproduct, maar je kunt je voorstellen dat juist klanten van de voedselbank wel een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

De Lionsclub Ede neemt de praktische kant van de inzameling voor zijn rekening. Nieuw dit jaar is dat aan deze inzameling ook gelijk de inzameling van oud en vreemd geld ten behoeve van oogoperaties in derdewereld landen. Elke Nederlander heeft wel vreemd en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. De Lions zijn via hun netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld, dat niet meer door Nationale Banken wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht.

Geef uw D.E.-waardepunten dus hun waarde en stel deze ter beschikking aan de voedselbank! En kijk gelijk uw lades en kasten na voor oud en vreemd geld. De bonnen en muntstukken kunnen tot 29 december worden ingeleverd op verscheidene adressen, zoals:

  • AH Rozenplein
  • AH XL
  • AH Kernhem
  • AH Lunteren
  • AH Bennekom

C.Faeseler

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden