Mantelzorgers in het zonnetje

Foto: Malkander

Op 9 november werden ruim 120 mantelzorgers in het zonnetje gezet door Malkander. In Buitenzorg kregen zij een smakelijke ‘afternoon tea’ als activiteit voor de Dag van de Mantelzorg.

Naast de live muziek door Aniek Maren, werd er ook een cabaretvoorstelling gegeven door Margreet Ridder. Ridder stak op ludieke wijze, als ‘coach Thea Praatgraag’, de mensen een hart onder de riem. In haar eigen woorden: “ik ga u helpen van de DIP naar de KIK. En de DIP staat voor Denken In Problemen en de KIK staat voor Kijken In Kansen.”

4000 mantelzorgers

“In Ede geven zo’n 4000 mensen langdurig en meer dan acht uur per week mantelzorg aan een naaste. Dit doen zij onbetaald en geven de zorg omdat het gaat om iemand die ze goed kennen, meestal een familielid”, vertelt Jan Jong, sociaal werker bij Malkander. Malkander zet zich in om mantelzorgers te ondersteunen door informatie, contacten te leggen en activiteiten. Zorgt u zelf voor iemand? Er zijn verschillende mogelijkheden om de zorgen te delen met anderen. Voor meer informatie: www.malkander-ede.nl of bel naar 0318-208080.

Job

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen