Zorgboerderij De Jachthoeve aan de rand van het bos in Wekerom

Het is een prachtige middag als wij (red.) richting de Jachthoeve rijden voor onze afspraak. De bordjes wijzen ons de weg en op het laatste staat. Nog een paar meter en u bent er. En niets is minder waar.

Links van ons een parkeerplaats en voor ons staat het gebouw waarin een winkel, een bakkerij en een grote zaal gerealiseerd zijn, de picknick tafels die er staan worden gebruikt om buiten de pauzes van de werknemers te kunnen houden, zo blijkt later.  Het ziet er gezellig uit. Wat meteen op valt is dat de hoeve in een gebied staat waar rust uitstraalt. Letterlijk. Geen geluid van auto’s of machines. Stilte en zingende vogels. Een van de werknemers ontvangt ons hartelijk en wijst ons waar we Mevrouw Van Vulpen, met wie we de afspraak hebben, kunnen vinden.

Als we langs het gebouw lopen komen we uit op een klein terras waar we uitzicht op de boerderij krijgen. Het ziet er allemaal keurig verzorgt uit. Overal staan potten met prachtige bloemen. We moeten even wachten maar dat is op deze prachtige plek geen probleem zeker niet als we onze koffie en thee in het prachtige Poolse servies, wat ook in de winkel verkocht wordt, geserveerd krijgen.

Dan valt ons oog op een prachtig tafereeltje, door het Kattegat in de grote schuurdeur komen achter elkaar een stel rode Kittens naar buiten. Of je wilt of niet je blijft kijken. Een klein rode kitten blijft in het gat en slaat met zijn pootje een van de kleintjes, die weer naar binnen wil, speels terug. Verderop zitten twee grote katten. Zouden ze samen dat katten gedoe in de gaten houden? Als Mevrouw Mijnie Van Vulpen bij ons aanschuif merken we hoe enthousiast en bevlogen zij met het hele wel en wee van de hoeve begaan is. Ze straalt de liefde voor de mensen en hun werkzaamheden uit.

Het grootste doel is rust en veiligheid bieden, zo verteld ze, juist voor mensen die wat extra aandacht nodig hebben. Op de website van de Jachthoeve wordt er uitgebreid aandacht aan besteed hoe het allemaal in zijn werk gaat en voor wie. Om ook de passant de laten meevoelen in die rust is er de mogelijkheid om zelf de vruchten te plukken op het veld. Er is altijd wel wat rijp om te plukken. Iedereen is van harte uitgenodigd om aan te sluiten en een ervaring rijker te worden. Wil je niet zelf plukken. Geen nood in de winkel ligt meestal ook geplukt fruit naast nog zoveel andere producten.

 

Het is de moeite waard om eens langs te gaan voor een kop koffie of thee met een stuk van de op De Jachthoeve gebakken taarten. En ervaar zelf de sfeer op dat hele kleine stukje aarde in Wekerom. Vanuit Ede, Barneveld en verdere omgeving is het op de fiets een prachtige route. Kijk wel even op de website voor de openingstijden en andere informatie.

http://dejachthoeve.nl/

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden