Vragenuur vruchtbaarheidsproblemen in Ziekenhuis Gelderse Vallei

Foto: Ede.nieuws.nl

Op dinsdag 7 november en vrijdag 10 november staan zorgverleners van de polikliniek gynaecologie klaar om vragen te beantwoorden over vruchtbaarheid.

Deze week is de Europese Week van de Vruchtbaarheid. 1 op de 6 paren heeft een (nog) onvervulde kinderwens. Deze week geeft Ziekenhuis Gelderse Vallei extra aandacht aan de impact van vruchtbaarheidsproblemen. Gynaecoloog Angelique van Dongen: ‘De onzichtbaarheid van geen kinderen hebben, maar ze wel wensen, is moeilijk. Paren die hiermee te maken hebben, ervaren vaak weinig begrip of herkenning vanuit familie, vrienden of bijvoorbeeld collega’s.’

Fertiliteitsarts Caroline Leendertz: ‘We vinden het heel belangrijk om hier aandacht voor te hebben. Voor iedereen die vragen heeft, staan we graag klaar.’ Dinsdag is het vragenuur van 13.00 tot 14.30 uur en vrijdag van 12.30 tot 14.00 uur bij patiëntenvoorlichting, in de centrale hal. Het vragenuur is gratis en een spreekkamer is beschikbaar om privé te kunnen praten met een zorgverlener.

(Foto: Ernst-Jan Brouwer: v.l.n.r. Rieneke de Fijter, assistent polikliniek gynaecologie; Caroline Leendertz, fertiliteitsarts en Angelique van Dongen, gynaecoloog)

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden