CHE werkt met IT-sector aan nieuwe ICT-opleidingen

CHE
Foto: Ede.nieuws.nl

Christelijke Hogeschool Ede (CHE) en Microsoft Solution Integrator HSO gaan samenwerken aan de totstandkoming van twee ICT-opleidingen op de CHE.

Directeur HSO Nederland Jan Koedijk en CHE-Directeur Janneke Louisa hebben dinsdag hun handtekening gezet onder een Letter of Intent en formaliseerden hiermee hun samenwerking.

HSO is de eerste van een groep (IT-)bedrijven waarmee de CHE de samenwerking op deze wijze vast heeft gelegd. De CHE wil voorzien in de groeiende behoefte aan ICT-personeel in de regio en start daarom in 2018 met twee nieuwe opleidingen: de bachelor HBO-ICT en een Associate Degree ICT Services. Deze opleidingen worden samen met het bedrijfsleven ontwikkeld en uitgevoerd.

SAMENWERKING

Beide organisaties gaan kennis en kunde uitwisselen, onder meer door het uitruilen van medewerkers en het gebruik van elkaars faciliteiten. Jan Koedijk (HSO): „De CHE en HSO zijn samen gebaat bij een structurele samenwerkingsrelatie, waarin kennis ontwikkelen, kennis delen en onderzoek belangrijke elementen zijn. We merken het enthousiasme en de energie bij de CHE om hoger onderwijs en bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen. Voor HSO betekent dit ook een mooie gelegenheid om contacten op te bouwen met toekomstig arbeidspotentieel en young professionals.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden