4PS blikt terug op geslaagde Girlsday

Foto: Ede.nieuws.nl

Donderdag 13 april stond bij 4PS in het teken van ‘Girlsday’, een landelijk initiatief van VHTO om jonge meisjes kennis te laten maken met werken in techniek en ICT. Op kantoor in Ede ontving softwarebedrijf 4PS een groep meiden van de middelbare school Het Streek.

In spelvorm liepen zij de verschillende afdelingen van ons bedrijf langs, ze kwamen er al snel achter dat werken bij een softwarebedrijf ‘verder gaat dan programmeren’.

Kennismaken met ICT

Een team 4PS-ers stond klaar om de groep op te vangen. Na de kennismaking, een algemeen praatje en de toelichting van het programma, konden de meiden aan de slag. In groepsverband liepen ze de verschillende afdelingen van 4PS langs: van Sales tot Consultancy, van Development tot International. Van elke afdeling had een aantal collega’s een spel voorbereid, hierdoor kregen de meisjes een beter beeld bij bepaalde functies binnen 4PS. De ochtend kende een competitief tintje, met elk spel konden er punten worden verdiend!

‘Wat bestaat het uit veel facetten, zo’n softwarebedrijf’!

Tijdens de pauze kon ieder haar ervaringen delen, ook alle vragen die opkwamen werden gesteld en uitgebreid besproken met de (vrouwelijke) collega’s van 4PS. Dit alles onder het genot van soesjes en suikerspin, de kantine was tijdelijk omgetoverd tot een vrolijke, roze ruimte! Na de pauze vervolgden de meisjes hun weg in het kantoor, om aan het einde van de ochtend te horen welk groepje de meeste punten had gescoord en zich de winnaar mocht noemen.

‘Ik kom graag terug’!

Al met al een geslaagde dag, zowel in onze ogen als in die van de meiden zelf. Eén van de deelneemsters concludeerde namelijk: ‘Waarom is dit niet elk jaar voor ons? Ik zou volgend jaar graag terugkomen!’

Veel vrouwelijk bèta-/technisch en ICT-talent gaat verloren, simpelweg vanwege het feit dat meisjes vaak onbekend zijn met beroepen in deze richting. Wij dragen graag ons steentje bij aan de landelijke Girlsday door jaarlijks onze deuren te openen voor een groep scholieren uit Ede.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden