Olympiër Van Silfhout uit Lunteren moet op zoek naar nieuw paard

Foto: ANP

Dressuurruiter Diederik van Silfhout uit Lunteren moet op zoek naar een nieuw paard. Hippische sportbond KNHS meldde maandag dat de dressuurhengst Arlando is verkocht aan de Deense amazone Anna Zibrandtsen

Met Van Silfhout als berijder maakte Arlando sinds maart 2014 deel uit van het olympische dressuurkader. In Rio 2016 behoorde de combinatie tot de Nederlandse equipe die net naast een medaille greep. Individueel eindigde Van Silfhout met Arlando bij zijn olympische debuut als elfde. In 2014 maakte de combinatie deel uit van het team dat brons pakte bij de Wereldruiterspelen in Caen. Een jaar later volgde teamgoud op de EK in Aken.

“De verkoop is in goed overleg gegaan met de eigenaren van Arlando, Aat Both en Siem Kat”, vertelde Van Silfhout. ”Het is natuurlijk geen gemakkelijk besluit. Arlando is een fantastisch paard en we zitten als combinatie aan de top van ons kunnen. Veel beter kan het niet meer worden. Daarom heb ik toch de knoop doorgehakt en is het een goed moment om Arlando te verkopen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden