Geslaagd jeugdkamp rolstoeltennis bij Keltenwoud in Bennekom

Foto: Esther Vergeer Foundation

Bennekom – Liefst 35 kinderen namen afgelopen weekeinde in Bennekom deel aan het jaarlijkse nationale jeugdkamp rolstoeltennis van de Esther Vergeer Foundation. Tijdens het driedaagse kamp op het Keltenwoud Tennis & Padelpark is veel getennist maar zijn ook allerlei spelletjes gespeeld.

Van 2-4 juli dit jaar was de Stichting Rolstoeltennis Keltenwoud gastheer. Dankzij deze stichting heeft de Bennekomse tennisvereniging volop faciliteiten voor rolstoel-gebonden tennissers met een beperking. Ook de drie rolstoeltennis jeugdleden van Keltenwoud deden mee. Er werd tijdens het kamp vooral veel geoefend met de kunst van het bewegen van de rolstoel. Tot de 18 begeleiders en trainers behoorde Sonja Datema, rolstoeltennis lerares van Keltenwoud. Ook werd gebruik gemaakt van de padel banen en gaf sportstudio Joshua van Driel boks les. Mede omdat veel plezier maken in het jeugdkamp belangrijk is, trad de zanger René le Blanc op tijdens een feestavond in Sportcafé Proost.

Esther Vergeer, rolstoeltenniskampioene en binnenkort ploegleider van Nederland bij de Olympische Spelen in Tokio, bezocht het jeugdkamp. Vooraf is hieraan weinig publiciteit gegeven om de jeugdige, kwetsbare sporters een coronabubbel-bescherming te bieden. Keltenwoud heeft de faciliteiten aangeboden vanwege de nauwe samenwerking van de stichting SRK met de Esther Vergeer Foundation. Bovendien wil Keltenwoud Tennis & Padel midden in de samenleving staan en met rolstoeltennis de mindervalide spelers nieuwe kansen bieden.

Meer info: https://keltenwoud.nl/stichting-rolstoeltennis-keltenwoud/

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen