Edese Olympiërs nemen initiatief voor Club Challenge Ede

Foto: Albert Willemsen

Sport je fit en win prijzen voor je club

 EDE – Fitter worden en tegelijkertijd prijzen winnen voor je sportvereniging. Het kan met de Club Challenge Ede, opgezet door olympisch sporters Maarten Heisen en Annita van Doorn van ‘Mijn fysiopraktijk’. “Sportverenigingen hebben het zwaar in deze coronaperiode én we kunnen daar niet samen komen om te sporten”, aldus Maarten. “We willen zowel de sporters als de clubs helpen.”

Waarom een Club Challenge Ede? “Als ex-topsporters hebben we veel gezien van de sport in de wereld en weten we hoe uniek de structuur van sportverenigingen in Nederland is”, vertelt Maarten, die als sprinter deelnam aan de zomerspelen van Beijing. “Veel sportverenigingen hebben het zwaar met de lockdown. Daarnaast sporten mensen een stuk minder en worden ze automatisch minder fit, met verhoogde kans op blessures wanneer ze weer vol aan de slag gaan. Daar willen wij wat aan doen!” vult Annita aan.

Punten voor je club verzamelen

De twee initiatiefnemers nodigen leden van verenigingen en individuele sporters uit om deel te nemen aan hun Club Challenge. Door het volgen van een 6-weeks trainingsprogramma kunnen deelnemers punten verzamelen voor hun club. Hoe meer punten de leden verzamelen, hoe hoger de vereniging in de ranking komt. De beste clubs worden beloond met een geldprijs, om de vereniging te steunen. De eerste 5 Clubs in de ranking verdienen een geldprijs (eerste prijs €1000,00) Deelname aan de Club Challenge is geheel kosteloos.

Het trainingsprogramma bestaat uit 3 trainingen per week, gericht op snelheid, kracht, coördinatie, looptechniek en explosiviteit en kunnen individueel worden uitgevoerd. Deelnemers kunnen zelf bepalen hoeveel trainingen ze willen volgen. Ook individueel kunnen de sporters prijzen winnen met Week Challenges. Daarnaast delen Maarten en Annita vanuit hun topsportervaring wekelijks tips over looptechniek, blessure preventie en voeding

Edese bedrijven doen mee

Inmiddels hebben ook andere Edese bedrijven zich aangesloten om de prijzenpot aan te vullen. “We hebben nu een sponsorbedrag van in totaal 3000 euro bij elkaar, samen met Kelderman Bouw en Wilhelm Makelaars”, aldus Annita, die op de Spelen als vierde eindigde op de aflossing met de Nederlandse shorttrackploeg.

Het zou mooi zijn als ook andere bedrijven willen meedoen, zodat we straks een nog mooier sponsorbedrag bij elkaar hebben voor de verenigingen“ deelt Maarten het enthousiasme. De initiatiefnemers zouden dan meer deelnemende clubs willen ondersteunen.

De Club Challenge Ede start op zaterdag 27 februari. Dus meld je snel aan! “We hopen zoveel mogelijk sporters te bereiken die iets extra’s voor hun vereniging willen doen en zelf hun fitheid willen vergroten,” besluit Annita

Aanmelden kan via (deelname is kosteloos):

www.mijnfysiopraktijk.nl/clubchallenge

(foto: Albert Willemsen)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen