De Groene Vallei wint Winter Thuisspelen van Gymonderwijs de Vallei

Foto: Directrice Annemarie van de Berg van basisschool de Groene Vallei is erg blij met het winnen van de Winter Thuisspelen. Basisscholen in de Valleiregio zijn waren enthousiast over de wedstrijd van de vakdocenten van Gymonderwijs de Vallei.

Valleiregio – Schaatsen op theedoeken, of curling met WC rollen. Het zijn twee voorbeelden van de tien onderdelen van de online Winter Thuis Spelen. Meer dan veertig basisscholen, van Barneveld tot Wageningen en van Rhenen tot Renkum, hebben meegedaan met de online wedstrijd. Het initiatief van de vakdocenten van Gymonderwijs de Vallei leidde tot enthousiaste reactie vanuit het onderwijs. De Groene Vallei uit Ede heeft de wedstrijd gewonnen.

“Ik vond het een originele vondst van Sportservice. Het past bij de tijd van het jaar en sluit perfect aan bij de belevingswereld van de kinderen. Die vonden het hilarisch en hebben vreselijk gelachen. In de weer met theedoeken en wc-rollen en uitvogelen je iets het beste kunt doen”, aldus directrice Annemarie van de Berg van basisschool de Groene Vallei.

“Yes! Weer de Thuisspelen!”, is de eerste reactie van leerkracht Martijn Schilder van de Paasbergschool. “We kregen via de directeur de e-mail doorgestuurd en hebben dit met het team meteen opgepakt en doorgezet naar ouders. Een aantal juffen hebben een filmpje opgenomen om de thuisspelen nog extra uit te leggen en iedereen te motiveren. En dat is naar ons idee, zeker gelukt!”

Kinderen deden thuis, of zoals bij de Groene Vallei in de noodopvang, enthousiast mee met de opdrachten. Er viel ook wat te winnen. Van een archery tag clinic tot een uitje voor school. Vijfenveertig basisscholen uit de Valleiregio hebben de resultaten ingestuurd. Na het tellen de Groene Vallei uit Ede als beste uit de bus te komen. De Paasbergschool in Ede werd tweede en de Zwanenridder in Wageningen derde

Wat Annemarie van den Berg en Martijn Schilder betreft worden dit soort online uitdagingen voortgezet, ook als de scholen weer open zijn en corona verleden tijd. “Dit soort online initiatieven helpt om bijvoorbeeld in de klas meer te bewegen tussendoor. Ik zou dus zeker doorgaan met dit concept”, aldus Martijn Schilder. Annemarie van de Berg beaamt dat: “Dit heel eenvoudig toe te passen, je hebt niets nodig. Dit kan iedereen. Dat maakt het heel laagdrempelig. ”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen