DTS Ede opent seizoen met puntendeling

Het eerste competitieduel van DTS Ede eindigde vanmiddag in een 1-1 gelijkspel. CSV Apeldoorn kwam in de 58e minuut op voorsprong, maar zag binnen een minuut de Edenaren alweer langszij komen. Na een fraaie combinatie was het niemand anders dan spits Frank Hol die de bal binnen werkte. DTS Ede leek de winst binnen te slepen met een doelpunt van Jamal Ouassif in de slotminuut. De assistent-scheidsrechter stak daar een stokje voor en het doelpunt werd wegens buitenspel geannuleerd. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag.

Verslag: René Willemsen

Vandaag was het dan eindelijk zover. DTS Ede kwam voor het eerst weer in actie in competitieverband weer sinds de lockdown. Dat deed het met een thuisduel tegen CSV Apeldoorn. Toevalligerwijs ook het laatste duel wat destijds werd gespeeld op 7 maart en welke eindigde in een 5-2 overwinning voor DTS Ede. Sinds die tijd is er het een en ander veranderd. Beide ploegen kennen enige wisselingen in de basis en beginnen net als ieder ander seizoen weer op nul. Hoe dan ook een mooi affiche om het seizoen mee af te trappen.

De gasten uit Apeldoorn zaten in de beginfase beter in de wedstrijd. Het combineerde er aardig op los op de helft van de Edenaren. In de 4e minuut was Lars Huber dicht bij een treffer. Zijn inzet belandde echter op de lat. In de 18e minuut volgde de eerst reactie van DTS Ede. Een voorzet van Bram Holtman werd door Frank Hol in de handen van keeper Dean Bredewolt gekopt. Niet veel later is er de kans voor Huib Siefkens, die net naast schiet. DTS Ede richt zich op en gaat zich steeds nadrukkelijker met het spel bemoeien. Meteen daarna krijgt Youssef el Hamouchi de kans uit te halen, na een fout in de opbouw bij de gasten, maar ook zijn schot beland naast de palen. Er ontwikkelt zich een attractief duel tussen twee redelijk aan elkaar gewaagde ploegen. Na de korte drinkpauze is CSV Apeldoorn weer dreigend voor het doel van DTS Ede, maar weet het niet door te drukken. Vlak voor de rust krijg Huib Siefkens de kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten, na een fraaie opbouw via Frank Hol, maar ook hij verzuimd te scoren in kansrijke positie.

Ook in de tweede helft bleef het lang spannend. De wedstrijd had behoefte aan een doelpunt. In de 56e minuut is er een grote kans voor Nigel Michels, maar zijn schot wordt op het laatst nog geblokt door de DTS-defensie. Niet lang daarna is wel raak. DTS Ede komt niet onder druk vandaan en Fedde Timmer maakt met een fraaie omhaal de 0-1. Het Edese antwoord volgde binnen 60 seconden. Een fraaie aanval via veel schijven eindigde, na een assist van Anouar Tmim, bij spits Frank Hol die de bal met de borst binnen werkte; 1-1. Het spel leek op de wagen. In de 66e minuut was Lars Huber dicht bij een treffer, maar ook hij zag zijn inzet via de lat over gaan. Er komt meer ruimte en DTS Ede duikt ook enige malen in dit gat, maar is onrustig in de voortzetting. Er volgen nog enige wissels. In de 85e minuut is er wederom een grote kans voor Lars Huber, maar zijn inzet wordt op indrukwekkende wijze gekeerd door doelman Robin Franken. Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen totdat Jamal Ouassif in de 90e minuut op voorsprong kopt na een assist van Bram Holtman. Het doelpunt wordt echter geannuleerd op appeleren van de assistent scheidsrechter voor buitenspel. Discussie volgt, maar de scheidsrechter blijft bij zijn beslissing. In de daaropvolgende minuten veranderde er niets aan de score.

Daarmee krijgt de wedstrijd de uitslag die het verdiende, al zijn de druiven zuur voor de Edenaren. De kop is er af en volgend weekend vervolgt DTS Ede de competitie met een duel in Kampen tegen KHC.

DTS Ede – CSV Apeldoorn 1-1 (0-0)

Doelpunten: 58. Fedde Timmer 0-1, 59. Frank Hol 1-1

Gele kaarten: Michel Hol, Yorik Meijer