Goede stappen in Roosendaal!

Bas
Bas

Op zaterdag 29 augustus stond de vierde race van het Nederlands Kampioenschap Huurkarts op de planning.

Door Rick den Hartog

Ditmaal reisden we af naar Roosendaal, helaas voor de laatste keer op deze kartbaan. Ze gaan hier namelijk de kartbaan sluiten. Onze toppers konden weer goede stappen zetten en behaalden mooie resultaten voor het kampioenschap.

Junioren

Bij de junioren kwamen Owen Dudok van Heel, Bas van der Hout en Max Storm in actie. In de eerste race moest Owen even inkomen, P10 in de kwalificatie bleef P10 in de race. Max startte als 8e en moest genoegen nemen met de 9e positie over de finish. Bas klom na een foutje in de kwalificatie (P6) op naar P2 door drie rijders op dezelfde manier in te halen.

In de tweede race startte Max van een keurige 4e startpositie, maar kreeg een tikje en belandde op de 8e plaats. Owen startte deze race als 5e en finishte ook op deze positie, terwijl hij een lange tijd de nummer 4 onder druk kon zetten.

Bas mocht in de derde race nog wat punten bij elkaar sprokkelen. Hij kwalificeerde zich hiervoor als vijfde en kwam ook op deze plaats over de finishlijn.

B finale junioren

Max mocht door zijn prestaties in de selectieheats van een 4e positie vertrekken in de B finale. Hier lag het tempo echter hoog en Max moest zijn positie dan ook met hand en tand verdedigen. Hij finishte als vijfde, maar kreeg na de race een plaatsstraf. Gelukkig had hij zijn eigen foutje door en vond hij zijn straf terecht. Een echte sportman!

A finale junioren

Owen (P9) en Bas (P5) hadden zich gekwalificeerd voor de A finale. Voor Owen zijn eerste keer, voor Bas inmiddels bekend terrein. Owen kon het tempo van de voorste rijders volgen, maar hij kon geen aanval plaatsen en finishte als 9e. Een knappe prestatie! Bas won even een plekje, kwam vervolgens in het gedrang terecht en viel weer terug naar P5. Hij kon de nummer 4 voortdurend onder druk zetten, maar op deze indoorbaan is inhalen lastig. Hij moest dan ook genoegen nemen met een 5e positie, waarmee hij de 1e plaats bij de rookies wist te bemachtigen. Hij verstevigt hiermee de leiding in het kampioenschap voor de rookie-titel!

Senioren

Bij de senioren stonden Lars van Ravenswaaij, Jamy van den Berg, Niek de Graaf en Tim van der Heiden aan de start. Een overzicht van de geboekte resultaten in de kwalificaties en races van de selectieheats:

C finale senioren

Met bovenstaande prestaties mochten Jamy en Tim zich opmaken voor de C finale. Jamy startte hierin als 8e en kon deze positie keurig behouden! Een goede prestatie, zeker als je voor het eerst tussen de senioren op een indoorbaan rijdt. Tim had Pole Position in de C finale en één taak: winnen! Dat deed hij, terwijl hij de hele race moest verdedigen ten opzichte van de nummer 2. Onder zo’n druk een finale winnen, dat is super! Een verdiende trofee.

B finale senioren

Lars en Niek hadden zich geplaatst voor de B finale. Lars ging hierin als 10e van start en reed een ijzersterke race. In de laatste ronde gleed zijn kart rechtdoor bij het ingaan van een 180 graden bocht. Hierdoor moest hij genoegen nemen met de 13e plaats. Pech, maar een goed resultaat zat er in! Niek kon hierdoor echter een plekje opschuiven, nadat hij als 14e de race mocht aanvangen. Daarnaast kon hij nog twee anderen passeren en werd hij even van de baan getikt. Dit kostte hem een halve ronde een positie, maar pakte deze binnen een paar rondes op een harde, maar faire manier terug. Super! P11 over de finish.

Al met al een zeer geslaagde dag voor onze rijders. Er valt nog voldoende te verbeteren, maar dit leerjaar verloopt al uitstekend! Er worden goede stappen gezet en dat is ontzettend belangrijk. De volgende keer zijn we te vinden in Eefde voor ronde 5!