SAM Multisport Kids en Junior weer van start

Foto: Sportservice

In september gaat SAM Multisport weer van start. Nieuw is SAM Multisport Junior op Sportpark Peppelensteeg. Vanuit de gedachte Open Sportpark gaan 4 sportverenigingen hierin samenwerken.  Elke vrijdag kunnen leden én niet-leden gezamenlijk sporten binnen een multisportprogramma.

EDE – SAM Multisport van Sportservice Ede is een veelzijdig beweegprogramma voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Bij SAM Multisport trainen kinderen iedere week verschillende beweegvormen zoals klimmen, rollen, springen, gooien, vangen, dansen, rennen en balanceren.

Er is SAM Multisport Kids voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en het vervolgprogramma SAM Multisport Junior. Dit is voor kinderen vanaf 7 jaar. SAM Multisport Junior wordt aangeboden in samenwerking met verschillende sportverenigingen. Nieuw dit seizoen is de pilot van het SAM Multisport Junior programma op Sportpark de Peppel. Een keertje uitproberen kan altijd.

Onderzoek laat zien dat veel kinderen na hun 12e stoppen met sporten. Omdat ze uitgekeken zijn op die ene sport. Erg jammer, want uit de cijfers blijkt ook: blijven ze als jongere wél sporten dan is de kans heel groot dat ze een leven lang kiezen voor bewegen en dus langer actief en vitaal zullen zijn!
Topatleten en sportexperts zijn het erover eens: laat kinderen tot tenminste 14 jaar zo veel mogelijk kennismaken met verschillende sporten. Multisporten biedt dus uitkomst voor al deze opgroeiende sportertjes.  Met de lessen van SAM Multisport leggen kinderen een basis voor een fit, positief en actief leven.

SAM Multisport Junior is er zowel voor kinderen die nog op zoek zijn naar een sport als die al een sport hebben gekozen. Dus als je al lid bent van een sportvereniging dan zorgt multisport dat je nog beter wordt in je sport. Je traint immers meerdere vaardigheden op verschillende manieren!

Sportservice Ede biedt wekelijks SAM Multisport aan. SAM Multisport Kids is elke woensdag van 16.00 tot 17.00 uur in de gymzaal aan de Wulplaan en op vrijdag van 16.30 tot 17.30 uur in de Van der Knaaphal. Daar wordt ook elke vrijdag SAM Multisport Junior gehouden van 16.30 tot 18.00 uur.

Op sportpark de Peppel start op 18 september een 12 wekelijkse pilot van SAM Multisport Junior. Vanuit de gedachte Open Sportpark gaan 4 sportverenigingen Blauw-Geel (voetbal), EIJV (skeeleren), Exalto Sport (gymnastiek) en Survival Team Ede (judo) hierin samenwerken.  Elke vrijdag kunnen leden én niet-leden gezamenlijk sporten binnen een multisportprogramma van 16:30-17:30 uur.

Voor vragen of meer informatie kan contact opgenomen worden met Jorik Roelofsen (SAM Multisport Kids) of Marieke Pomp (SAM Multisport Junior) van Sportservice Ede. Hun gegevens staan  op https://www.sportservice-ede.nl/kinderen/. Daar kan ook direct worden aangemeld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden