Dames DTS Ede winnen spektakelstuk in extra tijd!

Daphne van Kruistum scoorde

Het was een enerverende wedstrijd zaterdagmiddag op sportpark Inschoten. Ook voor de neutrale toeschouwer was dit een wedstrijd die tot de slotminuut boeiend was en waar uiteindelijk DTS Ede in de laatste minuut van de blessuretijd alsnog de winst pakten.

Wartburgia kwam uit Amsterdam met de intentie voor een stuntje te zorgen. En die leek voor rust al in de maak. DTS viel als gebruikelijk aan en zocht het doel van Wartburgia geregeld op. Maar vandaag had de keepster van Wartburgia werkelijk een superdag. Ook kwamen de bezoeksters goed weg bij een prachtig schot van Daphne van Kruistum. In de 29ste minuut kwam Wartburgia op een onverwachte voorsprong door een mooi gekruld schot in de verre hoek. DTS leek niet van slag en bleef druk zetten op de verdediging van Wartburgia die slim inzakte en via snelle omschakelingen DTS pijn probeerde te doen. Dit lukte onnieuw in de 34ste minuut. Uit een vrije trap waar de verdediging van DTS niet goed op anticipeerde kopte een speelster van Wartburgia in de verre hoek (0-2). DTS moest nu snel iets forceren om voor rust snel een aansluitingstreffer te maken. Sofie Houba raakte met een schitterend schot nog de onderkant van de lat maar niet veel later lag de bal op de stip na een handsbal in de 16 meter. Een klus die Gera op den Kelder uitermate goed afgaat en de score dan ook terug bracht naar 1-2.

Na rust kwam Anoek Blankespoor voor de geblesseerde Jill Pijnappels in het veld die met veel inzet en gedrevenheid extra impuls gaf. In de 50ste minuut had de gelijkmaker moeten vallen. Kirsten Koopmans werd prachtig vrijgespeeld en kwam 1 op 1 met de keepster en had alle tijd om een hoek uit te zoeken. Maar opnieuw met een katachtige reactie van de keepster ging de bal via de paal weer niet over de doellijn. Wartburgia zette nu echt de ‘bus’ voor de deur en trok alle registers open om maar zoveel mogelijk tijd te rekken. Hun goed recht, maar de scheidsrechter zou later blijken, had hier een andere boodschap aan. DTS wisselde een extra aanvalster voor een verdedigster om de druk te verhogen. Wartburgia kon het niet meer belopen en veel krampverschijnselen onderbraken de wedstrijd regelmatig.

In de 77ste minuut kwam dan toch de verdiende gelijkmaker, en hoe! Kirsten Koopmans kreeg de bal een paar meter voor het strafschop gebied en haalde uit. Dit schot was dan net iets teveel voor de keepster en de bal trof doel 2-2.

Als gezegd had de scheidsrechter geen boodschap aan het tijdgerek en vertelde beide aanvoersters dat er 10 minuten zou worden bijgetrokken. Door de vele blessure behandelingen kwam dit aardig overeen. De wedstrijd leek alsnog op een gelijkspel te eindigen ondanks schoten van Joelle de Bondt en Daphne van Kruistum, die formidabel gekeerd werden door de keepster.
Maar werkelijk in de slotminuut was daar weer Daphne van Kruistum, ze soleerde over rechts op kracht het strafschopgebied binnen en wist de bal tussen enkele verdedigsters alsnog laag in de verre hoek te schieten en de speelsters van Wartburgia gedesillusioneerd achter te laten. DTS pakte alsnog 3 belangrijke punten, zeker gezien dat de koploper (Saestum) haar eerste nederlaag leed tegen FC Eindhoven av. (3-2).

DTS Ede: Renate Verhoeven, Nikki van Wijk (64‘ Eveline Zech), Gera op den Kelder, Ilse van der Zande, Anne Hendriks, Yvette Derks (90’ Seline van den Hoek), Sofie Houba, Joelle de Bondt, Kirsten Koopmans, Daphne van Kruistum en Jill Pijnappels (45’Anoek Blankespoor).
Wissels: Jaimy Jansen, Morena Blankestijn, Seline van den Hoek, Danae Dekker, Eveline Zech, Anoek Blankespoor.