DTS Dames 1 neemt de punten mee bij Ter Leede

De topper tussen Ter Leede en DTS Ede is in Sassenheim verdiend gewonnen door de dames uit Ede.

Ter Leede, bezig aan een goede serie en vorige week nog knap gewonnen in de beker tegen Excelsior Barendrecht was dan ook gebrand op een goed resultaat. Echter liet DTS dit niet gebeuren en won terrecht met 1-3.

DTS nam direct na de aftrap het initiatief wat in de eerste 2 minuten direct drie hoekschoppen opleverde en hield de druk op de verdediging van Ter Leede. Echter bij de eerste de beste tegen aanval van Ter Leede in de 7e minuut, was het wel raak met een doelpunt van Kitty Susan. DTS liet zich niet van de wijs brengen en kreeg goede kansen op de gelijkmaker via o.a. Sofie Houba. In de 25ste minuut kwam dan ook de verdiende gelijkmaker. Daphne van Kruistum werd de diepte ingestuurd en werd met een overtreding gestopt. Een penalty was het gevolg en die werd onberispelijk binnengeschoten door Gera op den Kelder 1-1. DTS bleef aandringen en Ter Leede zakte in en loerde op de counter.

Coach Linda Helbling wisselde in de rust 2 speelsters. Positief was de rentree na weken blessureleed van Ilse van der Zanden. Ook Jill Pijnappels kwam in het veld. DTS speelde deze periode zeer overtuigend en Ter Leede kwam niet meer voor het doel van DTS. In de 73ste minuut kwam dan ook de voorsprong voor DTS. Joëlle de Bondt haalde vanaf ruim 25 meter verwoestend uit en de bal sloeg onder de lat in het doel 1-2. Na deze voorsprong liet DTS de teugels vieren en zakte onnodig in wat Ter Leede weer lucht gaf. Ter Leede kwam meer uit de verdediging en had zelfs in de 84ste minuut de ultieme kans op de gelijkmaker na een makelijk gegeven strafschop. Tot opluchting van DTS werd de slap ingeschoten bal naast het doel geschoten. DTS herpakte zich en kwam via een prachtig doelpunt van Jill Pijnappels op een 1-3 stand. Ze kreeg na een een duel om de bal doorgang naar het doel van Ter Leede en scoorde met een mooie stift het derde doelpunt van DTS.

DTS Ede: Renate Verhoeven, Nikki van Wijk (45′ Ilse van der Zanden), Gera op den Kelder, Yvette Derks, Anne Hendriks, Anoek Blankespoor, Sofie Houba, Joëlle de Bondt, Carolien Filippo (63′ Eveline Zech), Daphne van Kruistum en Kirsten Koopmans (45′ Jill Pijnappels).

Wissels: Jaimy Janssen, Jill Pijnappels, Eveline Zech, Ilse van der Zanden, Danae Dekker.