Mannen TweeVV gaan als de nummer één de winterstop in

De mannen van TweeVV hadden nog een laatste wedstrijd donderdagavond laat in Rhenen tegen Scylla/Excelsior 3. Zij wonnen ruim met 0-4 en zijn nu de terechte nummer één in de promotieklasse.

Enkele wedstrijden geleden voorspelden we al dat de mannen van TweeVV nog vóór de winterstop mogelijk de ranglijst zouden aanvoeren maar dan moesten ze wel de laatste wedstrijden winnen. En dat deden ze. Donderdagavond laat, met trainer Wim Knap als coach, werd het een dikke 4-0 voor TweeVV na een heel goede wedstrijd waarin alles lukte.

Ondanks de afwezigheid van vaste libero Maarten van Wensveen bleef de passing heel goed en dat kwam onder meer omdat Sander Lammertink de plaats van de libero uitstekend overnam. Daardoor konden de spelverdelers alle aanvallers goed in stelling brengen met sterke aanvallen als resultaat. TweeVV nam dan ook in alle sets een voorspong, alleen in de tweede set kwam de tegenstander nog heel dichtbij maar een opslagserie van Martijn Drost met een ace op een belangrijk moment zorgde voor de setwinst van 23-25. De altijd lastige vierde set startte rommelig maar door onder meer enkele killblocks van TweeVV was die set én de volle winst met 18-25 voor de Edenaren. TweeVV voert de ranglijst in de promotieklasse nu aan met twee punten verschil met de nummer twee, Renswouw.

Programma

Vrijdag 10 januari start voor TweeVV de tweede helft van het seizoen. De vrouwen spelen die dag in Wageningen tegen WaHo om 19.30 uur. De mannen spelen zaterdag 11 januari om 15.00 uur in Tiel tegen TiVoC.