Vrouwen TweeVV winnen van koploper

Juichen om een punt.

Het was weer een heel goed weekend voor TweeVV want zowel de mannen als de vrouwen wonnen. De vrouwen deden dat in Nijmegen met 2-3 van koploper Heyendaal, de mannen wonnen in Westervoort met 1-3 van LIVO 2.

De vrouwen van TweeVV, nu op de derde plek, maakten er van begin tot eind een spannende wedstrijd van. In deze topwedstrijd in de derde divisie tegen koploper Heyendaal was het zaak om de rust te bewaren. Trainer/coach George Martens: “Ik zag dat de coach van de tegenstander veel druk legde bij zijn ploeg en niet altijd op een positieve manier. Wij maakten daar gebruik van, verhoogden de servicedruk en we haalden zo de eerste set binnen.”

Vijfsetter

Om de beurt wonnen de ploegen vervolgens de sets waarin TweeVV vaak uit een achterstand terug wist te komen. In de beslissende vijfde set – alweer een vijfsetter dus – wisselde TweeVV van veld met een voorsprong van twee punten. Toen de Nijmeegse studenten weer langszij kwamen, werd het toch weer heel spannend maar deze keer was het TweeVV die deze set en dus de wedstrijd won.

TweeVV miste deze keer Rachel Hanswijk en had Demi Radstaat mee als invaller om de verdediging in elke set steeds weer even te versterken. En dat werkte.

Mannen

De mannen van TweeVV zijn met een wonderbaarlijk seizoen bezig. Als ze zo doorgaan doen ze zelfs mee om het kampioenschap maar zover is het nog lang niet. Zaterdag wonnen zij in elk geval in Westervoort redelijk gemakkelijk van een versterkt LIVO 2. Alleen in de tweede set speelden de mannen slordig. In vorige wedstrijden beten zij zich vast in zo’n set om toch nog te winnen maar deze keer lukte dat niet en was de set met 25-23 voor de tegenstander. Daartegenover staat de vierde en laatste set waarin de tegenstander het wel had gezien. TweeVV kreeg nauwelijks tegenstand en won deze met 13-25. De vier punten die deze wedstrijd oplevert brengt de mannen op plek twee van de ranglijst. Wanneer TweeVV de laatste twee wedstrijden voor de winterstop wint, kan het zelfs de koppositie overnemen.