Springgroepen DOK plaatsten weer voor het NK groepsspringen

Plaatsingswedstrijd Spijkenisse
Plaatsingswedstrijd Spijkenisse
Foto: DOK Ede

Voor de turners uit de springgroepen van de christelijke gymnastiekvereniging DOK is het al bijna normaal. Jezelf plaatsen voor het Nederlandse kampioenschap. De junioren op het hoogste niveau van Nederland, het A niveau en de senioren op het één na hoogste niveau, het B-niveau.

Toch is het natuurlijk een hele prestatie om je te plaatsen voor NK groepsspringen. De turners van DOK sprongen zich echter, in Spijkenisse, met beide groepen en op alle toestellen naar het NK. Het NK zal op 7 december 2019 gehouden worden in Gulpen.

Het junioren A-team bestaat dit jaar uit Shanti Bijzet, Tessa van Loenen, Imke Kessel, Jesmé Dokter, Sam Onnink, Ramon de Zeeuw en Lodewijk Waanders. Dit team deed het fantastisch tijdens de kwalificaties. Op alle onderdelen, minitrampoline, pegasus, tafel en airtrack, plaatste dit team zich als eerste. Dit belooft veel voor het NK!

In het senioren B-team springen dit jaar Eva van Wijngaarden, Naomi Kats, Fleur Bubbert, Fleur Mulder, Daphne van den Brink, Robbin Kruizinga, Martijn van Veldhuizen en Sven van Bruxvoort. Helaas blesseerde Arnold van den Brink zich vlak voor de plaatsingswedstrijd. Het senioren B-team plaatste zich op drie onderdelen als derde, minitrampoline, pegasus en airtrack. Op tafel wist dit team zich als tweede te plaatsen.

Nu zijn de teams zich volop  aan het voorbereiden voor het NK, dit allemaal onder leiding van trainster Nicole Oudsen die veel zin heeft in het NK. Nog even de puntje op de i zetten en dan knallen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen