Een zomer vol sportplezier in Ede met SAM

Foto: Sportservice Ede

Skeeleren is één van de sporten die aan bod komt tijdens de SAM Sportweek Zomer. Een hele week leuke sporten en spellen voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

Ede – SAM, de mascotte van Sportservice Ede, duikt deze zomer overal op. In de week van 22 t/m 26 juli nodigt SAM alle kinderen van 7 t/m 12 jaar uit om mee te doen met de SAM Sportweek Zomer. Daarna start vijf weken lang SAM Sport Xtra, een wekelijkse beweegles voor kinderen die door verschillende sporten te doen, nog beter leren bewegen. Daardoor verbeteren sportprestaties, wordt de kans op blessures een stuk kleiner, maar bovenal ervaren de kinderen meer plezier in het sporten. Dat is belangrijk voor nu, maar zeker ook voor later. Onderzoek wijst uit: door te multisporten blijven kinderen langer sporten.

Bij de SAM Sportweek Zomer staan elke dag van 10.00 tot 14.00 uur andere sporten en spellen op het programma, zoals volleybal, archery tag, skateboarden, pumptrack, freerunning en snorkelen. Elke dag op een andere plaats in Ede en op vrijdag een spetterende afsluiting in Zwembad de Peppel. Kinderen kunnen zich per dag inschrijven en er zijn elke dag 60 plaatsen beschikbaar.

Zit de SAM Sportweek Zomer erop, dan is het sportfeest nog lang niet afgelopen. Vanaf 30 juli is er vijf weken lang op dinsdag en vrijdag SAM Sport Xtra. Verschillende activiteiten komen terug in deze les, zoals balanceren, zwaaien, klimmen, springen, bal- en tikspelletjes, stoeien en meer. Eigenlijk alles wat je in je gymles op school doet. Bij SAM Sport Xtra kun je fijn nog een extra keer oefenen en spelen in de zomervakantie. Kinderen schrijven zich in voor een losse les.

SAM Sport Xtra wordt gegeven op verschillende dagen en locaties in Ede door een vakleerkracht bewegingsonderwijs. Er zijn lessen voor groep 3-5 (leeftijd 7-9 jaar) en voor groep 6-8 (leeftijd 10-12 jaar).

Meer informatie over de SAM Sportweek Zomer en SAM Sport Xtra is te vinden op www.sportservice-ede.nl. Daar kunnen kinderen zich ook inschrijven.

 

Reacties

0