NK WIELRENNEN 2019 EDE

Foto: NK Wielrijden Ede.nieuws.nl

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER HET NK TIJDRIJDEN

NK WIELRENNEN 2019 EDE: PARCOURS TIJDRIT VROUWEN

De tijdrit start aan de Arnhemseweg in Ede. De renners zetten via de N304 koers richting Otterlo, waar de vrouwen en beloften aan de Apeldoornseweg terugwaarts zullen keren richting Ede.

De mannen zullen nog een mooie extra lus door het Het Nationale Park De Hoge Veluwe rijden met verschillende hoogtemeters. Voor de mannen is het een tocht van 40,8 kilometer en voor de beloften en vrouwen 31,8 kilometer.

Timing

Hier onder een aantal links van belang

https://www.nk2019.nl/nieuws/43387_Alles-wat-je-moet-weten-over-het-NK-Tijdrijden

https://www.nk2019.nl/media/1494684/programmaboek-nk.pdf

https://www.nk2019.nl/road2nk/startlijsten/

https://www.nk2019.nl/media/1494712/nktijdrijden19_beloften_startlist.pdf

 

Weerbericht & tips
Het NK in Ede trapt woensdag af met de tijdritten in zonnig en zeer warm zomerweer. Een hogedrukgebied ligt woensdag boven de Atlantische Oceaan. Het zorgt in Ede voor een noordwestelijke stroming waarmee minder warme lucht naar Ede wordt gevoerd. Het betekent dat de temperatuur in vergelijking met dinsdag zo’n 9 graden lager uitkomt en dat is natuurlijk goed nieuws voor de wielrenners op woensdag. Echter van koel weer is absoluut geen sprake, het blijft zomers warm! De temperatuur loopt ‘s middags op tot 27 graden bij een matige noordwestenwind. (Dit weerbericht is verzorgd door weerman Ed Aldus – Update 24 juni)

Kom jij naar Ede om de beste Nederlandse renners in actie te zien komen tijdens de tijdritten? Dan hebben we een aantal tips voor je!

  • Drink voldoende water! Neem een bidon of flesje water mee. Er worden twee waterpunten gecreëerd waar je je bidon en flesje kunt vullen:
    • Op het Fanplein aan het Raadhuisplein
    • Aan het begin van de finishstraat op de Arnhemseweg (t.h.v. Hotel De Paasberg)
  • Zoek zoveel mogelijk de schaduw op
  • Neem zonnebrandcrème mee met een hoge beschermingsfactor en smeer je hiermee regelmatig goed in
  • Trek luchtige kleding aan en draag in de volle zon een pet, zonnehoed of zonneklep
  • Word je flauw of voel je je niet goed? Breng een bezoek aan de EHBO post op het Raadhuisplein of bij Hotel de Paasberg

 

Het parcours en leuke locaties om de wedstrijd te bekijken. 

  1. Het start- en finishgebied is aan de Arnhemseweg, een unieke plek dus om de tijdrijders aan te moedigen.
  2. Het Raadhuisplein wordt omgetoverd tot een waar Fanplein. Onder het genot van een lekker drankje kun je hier de renners zien passeren.
  3. Vanaf het naastgelegen fietspad langs de N304 kun je de renners mooi aan zien komen en zelf nog een deel van het tijdritparcours meefietsen. En het leuke is dat je hier de renners twee keer voorbij ziet komen.
  4. De mannen rijden hun tijdrit door Het Nationale Park de Hoge Veluwe. Moedig de renners aan vanaf de Houtkamerweg, het fietspad ten noorden van de Bunt of de Houtkampweg. Bekijk de bereikbaarheid van het park via http://bit.ly/NK-HogeVeluwe


Bereikbaarheid
Parkeren centrum
Kom je met de auto? Dan kun je parkeren in Q-park Achterdoelen, Q-park Markt, of op Bunschoterplein.

Met de fiets
Hier stal je je fiets veilig in een bewaakte fietsenstalling: Marktstraat 75 (gratis) (openingstijden: woensdag en zaterdag: 7:30 – 18.30, zondag gesloten) en Station Ede-Wageningen. Buiten de route kun je je fiets in de gebruikelijke stallingen plaatsen.

 

Bezoek het NK Fan Village
Aankomende woensdag, zaterdag en zondag staat het NK wielrennen op het programma. Op al deze dagen zal er een Fan Village zijn dat toegankelijk is voor iedereen! Het Fan Village wordt georganiseerd op het Raadhuisplein en ligt aan het parcours van alle wegwedstrijden. Op het plein is er op alle drie de dagen een Kids Zone, met onder andere een pumptrack en een 17 meter lange beweegbaan waarop kinderen kunnen springen, klimmen en klauteren.

Daarnaast zijn er verschillende stands en is er op zaterdag en zondag een podium (met groot scherm) waarop onder andere wielerquizzen worden gehouden en waar een presentator verschillende leuke gasten zal ontvangen!

Tot slot is er natuurlijk voldoende gelegenheid om eten en drinken te nuttigen, wat gezien de weersvoorspellingen erg goed van pas gaat komen!

Openingstijden Fan Village:
Woensdag 26 juni:          10.00u – 17.30u
Zaterdag 30 juni:             10.00u – 17.30u
Zondag 31 juni:               12.30u – 17.30u


Bezoekersinfo
Bekijk hier alle informatie voor bezoekers. Zoals informatie over parkeren, bereikbaarheid etc.

Kijktip – woensdag 26 juni 2019
Om 18:45 uur zie je op NPO1 in het sportjournaal een samenvatting van het NK Tijdrijden in Ede.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen