Rick den Hartog tweede plaats op zesde wedstrijd NK Huurkarts in Oldenzaal

Op zaterdag 15 juni was de eerste outdoorwedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Huurkarts in Oldenzaal. De Edese coureur Huurkarts Rick den Hartog moest gedurende dit kampioenschap punten winnen op de outdoor banen ten opzichte van zijn concurrentie.

Rick kwalificeerde zich in de 1e selectieheat als 5e en kon in de race naar de 3e plaats rijden. In de tweede selectieheat was de baan inmiddels droog, en hij kwalificeerde zich als 5e en reed deze keer terug naar de 2e positie. Tijdens de derde en vierde kwalificatieheat kwalificeerde Rick zich als 1e en finishte hij ook als 1e. Hiermee had hij ruimschoots voldoende punten om 1e te worden in het tussenklassement van de dag, wat hem hele belangrijke punten opleverde voor het kampioenschap.

Hiermee mocht hij de grote finale op Pole Position beginnen, maar helaas was dat van korte duur.Nu lag hij als tweede in de race en moest hij alle zeilen bijzetten om de rijders achter zich te houden. De nummer 1 kon hierdoor weglopen, maar uiteindelijk wist Rick den Hartog de 2e positie te behouden!

Dit waren erg belangrijke punten voor zijn kampioenschap. Waarschijnlijk stijg hij hiermee in het klassement.