Drie DOK-turnsters door naar de laatste finale van de vierde divisie

Foto: DOK Ede

Op zaterdag 13 april mochten vijf turnsters van de christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede deelnemen aan de Gelderse finale van de 4e divisie in Beekbergen. Deze vijf gymnasten hadden zich door drie plaatsingswedstrijden weten te plaatsen voor deze finale.

Al snel bleek dat de concurrentie groot was in deze finale. Er waren prachtige en zeer strakke oefeningen te bewonderen. Puck den Boer en Novalee Deuning beten voor DOK het spits af. Beide dames lieten goede en stabiele oefeningen zien. Puck den Boer greep met een 4e plaats net naast de medailles, wat een prestatie. Bij de prijsuitreiking bleek dat beide dames zich ruimschoots hadden geplaatst voor de districtsfinale die op 11 mei in Hengelo zal worden gehouden.

In de middag voegde Fleur Mulder zich bij de finalisten op 11 mei. Met een mooie 6e plaats was de finaleplaats ook voor haar. Ook Mirte van Markesteijn en Demi van Herwaarden turnden goed maar zoals gezegd was er zware concurrentie. Van Markesteijn staat eerste reserve voor de finale.

Een goede wedstrijd voor de Edese club DOK. De trainsters en turnsters kunnen terugkijken op een mooie dag met mooie oefeningen.

Anja van Gemert

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen