Comeback voor Rick den Hartog in de finale tijdens NKH 2 in Groningen

Op zaterdag 23 maart stond voor Rick den Hartog de tweede wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap huurkarts op de planning.

Dit keer werden de races verreden op een baan waar Rick nog niet eerder geweest was, Groningen! Op vrijdag reisde hij al af naar het noorden om de eerste trainingsheat te rijden en de volgende ochtend besloot Rick er nog twee aan toe te voegen.

Met 36 deelnemers en was er stevige concurrentie. De dag bestond uit vier selectieheats voor de deelnemers om zich te plaatsen voor de C, B of A finale. Rick had een slechte kartloting en reed met de meeste karts zo’n halve seconde trager per ronde dan in de trainingen. Met een 3e, 2e, 5e en 7e positie in de selectieheats mocht hij de A finale als 8e aanvangen. Na een spannende inhaalrace finishte Rick den Hartog als 4e. Net naast het podium, maar wel hele belangrijke punten voor het kampioenschap.