Vrouwen TweeVV morsen belangrijk punt

Aanvallende Rachel Hanswijk foto door Sanna de Boer

De vrouwen van TweeVV wonnen thuis weliswaar met 3-1 van het Nijmeegse Pegasus 2 maar verloren daarmee een belangrijk puntje. De mannen speelden in Nijmegen tegen Pegasus 3 en wonnen daar, verrassend, ook met 1-3.

De vrouwen van TweeVV moeten elke wedstrijd met 4-0 winnen om het verschil met de koploper niet te laten oplopen. Zaterdag lukte dat net niet. “Jammer van dit puntverlies”, verzuchtte trainer/coach Monica van der Wal, “de koploper won wel met 4-0 haar wedstrijd en dus is het verschil nu twee punten. Als LIVO toch nog punten morst in de laatste twee wedstrijden, dan hebben we nog een kans maar we halen sowieso de promotiewedstrijden.”

Belangrijk punt

Ondanks het gemis van middenaanvaller Sanne Germans gingen de vrouwen furieus van start. Alles lukte: ze verdedigden sterk, blokten goed en wisten uit vrijwel elke aanval het maximale te halen. TweeVV overklaste dit uiterst jonge Pegasus in de eerste set. De tweede set gaf een heel ander beeld te zien. TweeVV kwam zelfs met 14-22 achter te staan maar toen stonden de Edesen weer op met Floor Kamps aan de opslag. TweeVV speelde weer als in de eerste set. Ze kwamen langszij bij 23-23 maar door twee slordige foutjes ging de set en een belangrijk punt alsnog verloren.

Daarna regeerde TweeVV weer, al bleven de Nijmeegsen dicht in de buurt. Met 25-22 en 25-21 waren de beide laatste sets voor TweeVV.

Mannen

De mannen van TweeVV maakten er in Nijmegen een mooie en spannende wedstrijd van tegen het hoger geklasseerde Pegasus. TweeVV kon vrijuit spelen want er staat niets meer op het spel. De verdediging stond als een huis en de mannen wisten goed en veel te scoren. TweeVV kwam in elke set op voorsprong, ook in de vierde set die op het laatste moment verloren ging door een netfout aan de kant van de tegenstander maar die foutief beoordeeld werd waardoor Pegasus het setpunt kreeg. Hoe dan ook, 1-3 winnen tegen dit sterke team is een uitstekende prestatie van TweeVV.

Kampioen

Het tweede vrouwenteam van TweeVV is kampioen geworden in Scherpenzeel waar ze Set-Up versloegen. Dit jonge team promoveert naar de eerste klasse. Voor de vereniging een belangrijk moment omdat dit team nu aansluiting houdt bij het eerste vrouwenteam.