Teams TweeVV in nieuwe outfits naar winst

Thuis in de Van der Knaaphal behaalden de vrouwen van TweeVV de volle winst door met 4-0 te winnen van Rebelle uit Dieren. De mannen moesten een set afstaan aan Toesj uit Heteren, ze wonnen met 3-1.

In de vorige wedstrijd tegen Rebelle moesten de vrouwen nog een set afstaan maar deze keer pakten ze de volle winst al had het niet veel gescheeld. Want in de twee eerste sets keek TweeVV tot 20 punten tegen een achterstand aan. De vrouwen wisten dat op tijd om te keren en wonnen beide sets met 25-22. Daarna liep alles soepel en kon het publiek genieten van mooie aanvalscombinaties. De mooiste kwamen van de combinatie spelverdeler Astrid van Eck en aanvaller Rianne Meijer die weer als een trein liep. Set drie en vier waren met 25-15 en 25-16 dan ook simpel voor TweeVV.

Opmaat

Trainer/coach Monica van der Wal: “Vier sets lang hebben we de concentratie vast weten te houden. Het was een prima wedstrijd als opmaat naar de belangrijke wedstrijden tegen twee teams van Gemini uit Elst. Het is mooi om tot het eind van de competitie mee te blijven doen om de hoogste plekken. Het is ook fijn dat iedereen weer inzetbaar en vrijwel fit is.”

De vrouwen speelden zaterdag in de thuishal voor het eerst In de nieuwe shirts van de sponsors Ortho-Podo Actief en Fysiopraktijk Veluwse Poort.

Mannen

Ook de mannen waren in het nieuw gestoken dankzij Trent Glasvezel en Youngwise. Zij startten dan ook energiek aan de wedstrijd tegen Toesj uit Heteren dat helemaal onderaan staat. Maar na de eerste scores slopen er pass- en verdedigingsfouten in. TweeVV herpakte zich op tijd en won de eerste set. Toen de mannen uiterst zwak aan de tweede set begonnen, pakte de tegenstander zijn kans. Toesj verhoogde de servicedruk en ook de aanval was lastig te verdedigen en daarmee won de tegenstander deze set verdiend. Maar vanaf set drie begon TweeVV te volleyballen: de pass liep goed, de servicedruk sterk en mooie aanvalscombinaties waren het gevolg. Alles lukte en met gemak waren de laatste twee sets voor TweeVV.

Programma

De vrouwen spelen maandagavond 21 januari alweer. Dat is om 21.15 uur in Elst tegen het sterke Gemini 2. De mannen moeten donderdagavond de 24e naar Rhenen om rond 21.00 uur te spelen tegen Scylla/Excelsior 3 dat op plek twee staat.