Dames DTS Ede 1 na winst in Beker op Victoria Boys VR1 (5-0) nu volgende week tegen eredivisieclub v.v. Alkmaar

In een snijdende kou werd er vanavond om zes uur voor het landelijke bekertoernooi afgetrapt tegen eerste klasser Victoria Boys uit Apeldoorn. Het was voor DTS de eerste wedstrijd na de winterstop. Victoria Boys behaalde de volgende ronde doordat FC Eindhoven zich afgelopen woensdag terugtrok uit het bekertoernooi. Een grote teleurstelling voor de dames van Victoria die zich op deze wedstrijd hadden verheugd. Maar hierdoor kwamen zij wel in de volgende ronde, en wel tegen DTS Ede.

DTS is de trotse koploper van de Topklasse en was als vooraf verwacht een maatje te groot voor Victoria Boys. Echter speelde de bezoekers uit Apeldoorn een sterke eerste helft, ze zakte niet in en probeerde dapper de aanval te zoeken met mooie combinaties. Tot veel kansen leidde dit overigens niet, want DTS had de touwtjes stevig in handen. Na de eerste twintig minuten kwam DTS beter in haar spel, het zocht goed de ruimte aan de zijkanten en de combinaties begonnen meer zichtbaar te worden. Dit leidde in de 22ste minuut tot het eerste doelpunt van DTS. Carolien Filippo draaide zich knap vrij op de rand van het strafschopgebied en schoot strak laag in de verre hoek. Echter Victoria Boys liet zich niet van haar stuk brengen en bleven voetballen. Vlak voor rust viel dan de tweede treffer van DTS. Kirsten Koopmans scoorde met een bekeken schuiver.

Na de rust schroefde DTS het baltempo op en kon Victoria Boys het niet meer belopen. DTS verhoogde de score met doelpunten van opnieuw Kirsten Koopmans, Joelle de Bondt en Morena Blankestijn. Vooral het laatste doelpunt was een ‘beauty’, vanaf een meter of 25 joeg Morena de bal als een streep in de kruising.

DTS speelt door deze overwinning volgende week zaterdag 26 januari thuis om 15:00 uur tegen eredivisieclub v.v. Alkmaar. En mooi affiche die het bezoeken waard is!