DOK opnieuw Nederlands Kampioen springen, in totaal wint de club 10 bekers op het NK!

Foto: Jos Mulder

Zaterdag 8 december was een drukke dag voor de christelijke gymnastiekvereniging uit Ede. De springgroepen gingen springen in Hardinxveld Giesendam, de herenturners gingen turnen in Didam en de damesturnsters turnden in Ede. Tijdens alle drie de wedstrijden werden er veel medailles gewonnen.

DOK doet het opnieuw, DOK is Nederlands Kampioen springen. De christelijke gymnastiekvereniging uit Ede blinkt al jaren uit in het springen. Ook op zaterdag 8 december wist de Ede Club haar naam weer hoog te houden.

In de ochtend waren de jeugd ploegen aan de beurt. DOK heeft 2 jeugdploegen, een ervaren jeugdploeg en een beginnende jeugdploeg. Mooi om de opbouw te zien ervaren talent en aanstormend talent. Voor een NK moet je plaatsen daar kun je niet zomaar aan mee doen. De beginnende jeugdploeg had zich geplaatst voor het onderdeel minitrampoline pegasus, dit was al een knappe prestatie. De ploeg werd fantastisch 5e op dit onderdeel. Ze hebben geproefd aan een NK en willen volgend jaar natuurlijk meer.

Daarna werd het echt de dag van de ervaren jeugdploeg. Op alle vier de onderdelen werd dit team Nederlands Kampioen. Ede heeft er dus weer echte Nederlandse Kampioenen bij. Nederlands Kampioen op tafel, pegasus, minitrampoline en airtack. Dit was dan toch weer nieuw voor DOK. Geen team heeft dit eerder gedaan. Dit team bestaat uit Lodewijk Waanders, Robbin Kruizinga, Fleur Mulder, Eva van Wijngaarden, Naomi Kats, Manuela Speijers, Tessa van Loenen en Shanti Bijzet. Wat een toppers.

In de middag kwamen de senioren de vloer op. Twee senioren teams van DOK kwamen laten zien wat ze waard zijn. Ook de middag verliep goed, team 1 werd 2 keer Nederlands Kampioen, op airtack en op pegasus. Op de minitrampoline werd dit team knap 5e van Nederland. Team 1 won op alle 4 de onderdelen een beker. Team 2 werd 3e op airtrack en 3e op tafel, 2e op pegasus en 3e op de minitrampoline.

Wat een prestaties van DOK uit Ede. Trainers Esmee van Gemert, Nicole Oudsen, Arne Hennink en Bob Lauwerse hebben een groot aandeel in deze prestaties geleverd. Op naar volgend jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen