DTS-Vrouwen 1 handhaven positie

Vandaag ging de koploper van de topklasse op bezoek bij Woezik. Omdat Woezik als laatste in het klassement staat, wordt er voor de wedstrijd bij DTS nadrukkelijk op gewezen dat er van onderschatting echter geen sprake mag zijn.

De eerste 20 minuten begint de Edese ploeg goed en zijn er enkele kansen om de score te openen, waarbij een voorzet van Daphne van Kruistum die op de lat belandt voor het grootste gevaar zorgt. Na deze sterke beginfase breekt er echter een periode aan waarin de bezoekers erg slordig zijn en Woezik in de wedstrijd helpen. Keepster Renate Verhoeven moet enkele malen ingrijpen om een achterstand te voorkomen. Tien minuten voor rust is het toch DTS dat de score opent. Van Kruistum speelt de bal op Carolien Filippo die de 0-1 binnenschiet. Enkele minuten later wordt het ook 0-2. Nikki van Wijk bedient met een schitterende voorzet Willeke Pater, die goed binnenkopt.

Vlak voor rust komt Woezik echter terug tot 1-2 waarna de ploegen de kleedkamers opzoeken voor de rust.
Vlak na rust brengt Pater de marge weer naar twee door, na een mooie steekpass van Filippo, de bal tegen de touwen te werken; 1-3. Vervolgens zijn er voor beide ploegen enkele kansen om tot scoren te komen, maar de keepsters aan beide kanten weten dit te voorkomen. In de 58ste minuut is het wederom Woezik dat de aansluitingstreffer weet te noteren. De bal wordt achterin bij DTS niet goed weggewerkt en daar maakt Woezik dankbaar gebruik van. De thuisploeg speelt het goed uit en zet de 2-3 op het scorebord.

Wederom laat DTS het echter niet verder komen dan een aansluitingstreffer en een kwartier voor tijd is het Filippo die na een solo de bal met rechts in de verre hoek schiet en de eindstand van 2-4 op het scorebord zet. In het restant van de wedstrijd zijn er over en weer nog wel enkele kansen, maar zijn het steeds de keepsters die een sta-in-de-weg zijn.

Zo wint DTS weer en blijft de voorsprong op de concurrentie intact. De Edese ploeg maakte het zichzelf vandaag na een goed begin bij vlagen erg lastig. De ploeg voetbalde vooral tegen zichzelf en gaf Woezik hierdoor in sommige fases het gevoel dat er wellicht wat te halen viel. Uiteindelijk gaan de drie punten echter wel terecht mee terug naar Ede. Aanstaande zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Buitenveldert.