Topresultaten voor Edese touwtrekkers in Zuid Afrika

Foto: Theo Meijering

Bij WK touwtrekken in Kaapstad Zuid-Afrika hebben een aantal Nederlandse sporters mooie resultaten geboekt waaronder ook een heel aantal mensen van Ede en omgeving van de touwtrek vereniging TTV Veenseboys.

Tijdens het WK is er in 5 verschillende klasse deelgenomen. In 2 van deze klasse zijn er ook prijzen gehaald. Ten eerste is er zilver gehaald door de jeugd van tot de 23 jaar. Deze moesten het helaas in de finale afleggen tegen de Duitse ploeg Böllen.  Maar desalniettemin zijn wij hartstikke tevreden met dit resultaat.

Daarnaast hadden zij zich ook nog gekwalificeerd voor de landen heren 560KG klasse, daar wisten zij ook nog een bronzen medaille te behalen. Na een hele zware poule te hebben gehad hadden zij maar net genoeg punten gehaald om door te gaan naar de halve finale. Hierbij hadden zij de Zuid-Afrikanen en de Zwitsers net achter hun weten te laten. En door vervolgens de wedstrijd tegen Engeland te winnen mochten zij de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Nog na genietend van het resultaat van dit jaar gaan de trainingen weer door om voor te bereiden voor komend jaar, en zullen zij gaan proberen om dan nog weer hoger uit te komen in de ranglijsten. Volgend jaar zal het Europees kampioenschap plaatsvinden in Ierland.

Ook zijn wij bij de Veenseboys altijd opzoek naar nieuwe leden, dus bent u tussen de 14 en 40 jaar en lijkt het u leuk om een keer te komen kijken of zelfs mee te trainen dan bent u van harte welkom en willen wij u graag meer vertellen over de sport. Voor meer informatie ga naar: www.veenseboys.nl of bel +31(0)6-81091673

Hans

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen