Vrouwen DTS Ede door in ronde van de beker

Vreugde na de 3-0 van Joëlle de Bondt
Vreugde na de 3-0 van Joëlle de Bondt
Foto: DTS

Na overwinningen op Oranje Nassau en Berkum waren de vrouwen van DTS al verzekerd van een plaats in de volgende ronde van de beker. Toch stond de wedstrijd tegen ASC uit Dalfsen nog op het programma.

Na 10 minuten spelen stond de 3-0 al op het scorebord.  Waren het Joëlle de Bondt, eenmaal met een schot in de kruising en een keer een-op-een met de keepster, en Sofie Houba die het net wisten te vinden. De 4-0 kwam op naam van Sarina Groeneveld die na een corner van Daphne van Kruistum de bal beheerst bij de tweede paal kon binnenschieten. Jaimy Jansen wist met een goede redding de vrijwel enige dreiging van ASC onschadelijk te maken.  In de 40e minuut zorgde Van Kruistum voor de 5-0 ruststand.

Na rust kwam DTS opnieuw goed uit de startblokken. Anoek Blankespoor zorgde in de 51e minuut met een afstandsschot voor de 6-0 en opnieuw kon Houba na een goede voorzet van Van Kruistum de 7-0 binnenschieten. DTS liet het na om de score verder uit te breiden. Diverse inzetten wisten het net niet te vinden. Toch was het Willeke Pater die in de 89e toch nog het niet wist te vinden en zorgde voor de 8-0 eindstand.

Volgende week start de competitie met een thuiswedstijd tegen SC ’t Zand.

Statistieken:

Wedstijd: DTS Ede – ASC’62 Dalfsen

Datum: 15 september 2018

Ronde: 3e poulewedstrijd beker

Eindstand 8-0 (5-0)

Doelpunten:

Joëlle de Bondt ‘5 Sofie Houba ‘6 Joëlle de Bondt ‘10 Sarina Groeneveld ‘26 Daphne van Kruistum ‘40 Anoek Blankespoor ‘51 Sofie Houba ‘67 Willeke Pater ‘89

Opstelling DTS

Jaimy Jansen; Nikki van Wijk, Seline van den Hoek, Sarina Groenveld (’45 Sanne van Dijk); Joëlle de Bondt (’62 Marjolein Hoefsmit), Anoek Blankespoor, Sofie Houba, Eveline Zech; Daphne van Kruistum, Willeke Pater, Carolien Filippo

Bericht: Anoek  DTS

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen