Marit van Beijnum in actie op WK

Foto: Jelle van Beek

Komende week is in Heerde en in Arnhem het WK Inline-skaten. Met daarbij de Bennekomse Marit van Beijnum die voor de eerste keer meedoet op dit wereldpodium. En dat in haar eigen provincie Gelderland.

Marit traint bij het Regionaal Trainings Centrum (RTC) Midden-Nederland, het nieuwe `regionale Jong Oranje` van de KNSB. Haar roots liggen bij de Edese IJsvereniging waar ze voor het eerst de wieltjes onderbond op de woensdagmiddaginstuif. Haar specialisme ligt vooral bij de korte afstanden: niemand opent zo snel als Marit. Ze is dan ook niet voor niets Nederlands Kampioen op de 100 en 500 meter. “Hoe het zal gaan op het WK is ook voor mij een verrassing, want we rijden eigenlijk nooit tegen landen buiten Europa” aldus Marit. Maar dat ze gaat genieten van het WK, dat is wel zeker.

Wil je haar ook komen aanmoedigen? Dat kan! Voor de pistewedstrijden op 1-3 juli in Heerde kun je kaarten kopen. De wedstrijden in Arnhem zijn gratis toegankelijk. Voor meer informatie en tickets: www.schaatsen.nl

Edese IJsvereniging

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden